Ομόφωνη σύσταση επιτροπής των CDC για εμβολιασμό των 5-11 ετών με Pfizer

Must Read

Τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών στις ΗΠΑ βρίσκονται «μια ανάσα» από τον εμβολιασμό τους κατά της Covid-19, αφού μια από τις βασικές επιτροπές των CDC ψήφισε ομόφωνα να προτείνει το σκεύασμα της Pfizer για μικρότερα παιδιά.

Η τελική απόφαση ανήκει τώρα στη διευθύντρια Ροσέλ Ουαλένσκι, η οποία αναμένεται να αποδεχθεί –εκτός απροόπτου- τη σύσταση της Συμβουλευτικής Επιτροπής για τις Πρακτικές Εμβολιασμού.

Μόλις υπογράψει, κάτι που αναμένεται τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, οι εμβολιασμοί των μικρών παιδιών μπορούν να ξεκινήσουν αμέσως.

«Τα παιδιά είναι γενικά λιγότερο πιθανό από τους ενήλικες να υποφέρουν από σοβαρή περίπτωση Covid, αλλά ένα μικρό μέρος τους το κάνει», είπε η Ουαλένσκι στην επιτροπή πριν από την ψηφοφορία.

Τουλάχιστον 2.316 παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών υπέφεραν από πολυσυστημικό φλεγμονώδες σύνδρομο σε παιδιά ή MIS-C, μια σπάνια αλλά σοβαρή επιπλοκή που σχετίζεται με την Covid, σύμφωνα με στοιχεία που κοινοποίησαν τα CDC στη συνάντηση.

«Οι πιθανότητες ένα παιδί να έχει σοβαρή Covid, να χρειαστεί νοσηλεία ή να αναπτύξει μια μακροπρόθεσμη επιπλοκή όπως το MIS-C παραμένει χαμηλή, αλλά ο κίνδυνος παραμένει πολύ υψηλός και πολύ καταστροφικός για τα παιδιά μας και πολύ υψηλότερος για πολλές άλλες ασθένειες για τις οποίες εμβολιάζουμε τα παιδιά μας», είπε ακόμα η διευθύντρια των CDC.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This