Επιτυχής επέμβαση τοποθέτησης stent στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο! Αύριο παίρνει εξιτήριο

Must Read

Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Μανχάταν Μάουντ Σάιναϊ (Mount Sinai), όπου υπεβλήθηκε σε πετυχημένη τοποθέτηση stent, εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ο Παναγιώτατος είναι σε καλή κατάσταση και αύριο αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Ο Πατριάρχης βρίσκεται στην Αμερική με αφορμή τα θυρανοίξια του ι. ν. Αγίου Νικολάου στο σημείο μηδέν της Νέας Υόρκης και χθες αναμένονταν να επιστρέψει στο Φανάρι. Ωστόσο, λίγο πριν την αναχώρησή του οι θεράποντες ιατροί του έκριναν αναγκαίο να υποβληθεί σε νέες ιατρικές εξετάσεις για τυπικούς λόγους. Από τα αποτελέσματα κρίθηκε αναγκαίο να υποβληθεί σε αγγειοπλαστική επέμβαση, δηλαδή σε μπαλονάκι και τοποθέτηση stent.

Υπενθυμίζεται ότι στις 24 Οκτωβρίου πριν την αναχώρηση για την λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας, ο Παναγιώτατος αισθάνθηκε αδιαθεσία και ο γιατρός του τον συμβούλεψε να ξεκουραστεί. Τότε, για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο George Washington University για ιατρική παρακολούθηση. Ο κ. Βαρθολομαίος εξήλθε του θεραπευτηρίου την επόμενη μέρα και συνέχισε κανονικά το πρόγραμμα της επίσκεψής του.

Είναι γεγονός πως το βεβαρημένο πρόγραμμα που ακολουθεί σε κάθε ταξίδι του ο κ. Βαρθολομαίος προκαλεί κόπωση. Από την πλευρά του αναγνώρισε ότι πρέπει να κάνει μια καλύτερη διαχείριση της ενέργειας και του χρόνου του, προκειμένου να φροντίζει την υγεία του. Άλλωστε, όπως είχε τονίσει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, «η θυσιαστική διάθεση του Πατριάρχη, ώστε να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του και στις προσδοκίες της θέσεως του, τον κάνουν συχνά να παραμελεί την προσωπική του υγεία».

Ελπιδοφόρος

Ο κ. Ελπιδοφόρος είχε αποδώσει την πρώτη νοσηλεία του Πατριάρχη στην υπερβολική κόπωση, λέγοντας ότι «ήταν η συσσώρευση της κόπωσης όλων αυτών των ημερών που προηγήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη με τους εορτασμούς της τριακονταετίας της Πατριαρχίας του, αλλά και των προηγούμενων ημερών όπου ταξίδεψε στην Ρώμη και σε άλλες πόλεις. Αυτό, όμως, που πραγματικά τον καταπόνησε ήταν το αεροπορικό ταξίδι και αμέσως μετά, όπως το κάνει συνήθως ο Πατριάρχης μας, ξεκίνησε το επίσημο πρόγραμμα του και αυτό τον κούρασε».

Στις 20 Νοεμβρίου ο 81χρονος κ. Βαρθολομαίος έχει προγραμματίσει επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα κατόπιν προσκλήσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος για να τιμηθεί για τα τριάντα χρόνια Πατριαρχίας. 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This