Βραζιλία: Μωράκι γεννήθηκε με ουρά και μια σάρκινη μπάλα στην άκρη της! (video)

Στην επιστήμη έχουν καταγραφεί ακόμη 40 παρόμοιες περιπτώσεις της σπάνιας αυτής γενετικής ανωμαλίας

Must Read

Ακούστε το άρθρο

Όχι μόνο με ουρά 12 εκατοστών, αλλά και με μια… σάρκινη μπάλα στο τέλος αυτής ήρθε στον κόσμο ένα μωράκι στη Βραζιλία, με τους γιατρούς να προβληματίζονται για την σπάνια αυτή γενετική ανωμαλία.

Οι γυναικολόγοι αποφάσισαν να προχωρήσουν στη χειρουργική αφαίρεση της ουράς από το νεογέννητο, κάτι που αποδείχθηκε ιδιαίτερα εύκολο, καθώς δεν περιείχε οστά ή χόνδρους. Όσο για την μπάλα στην άκρη της, η εργαστηριακή ανάλυση έδειξε ότι αποτελείτο από λίπος και συνδετικό ιστό.

Στην επιστήμη, πάντως, δεν είναι άγνωστο το φαινόμενο της γέννησης με ουρά, καθώς έχουν καταγραφεί άλλες 40 παρόμοιες περιπτώσεις. Στην ιατρική επιθεώρηση Journal of Pediatric Surgery Case Reports, που κατέγραψε το γεγονός, αναφέρεται ότι όλοι οι άνθρωποι έχουμε ουρά όταν είμαστε στη μήτρα, αλλά κατόπιν απορροφάται από το σώμα. Όμως, σε κάποιες εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις, όπως στην περίπτωση του μωρού από τη Βραζιλία, η ουρά συνεχίζει να μεγαλώνει, με τους επιστήμονες να παραδέχονται πως οι λόγοι για τους οποίους οι εμβρυακές ουρές σε κάποιες περιπτώσεις δεν απορροφούνται «δεν είναι ακόμη πλήρως κατανοητοί».

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

Το μωρό γεννήθηκε φέτος τον Ιανουάριο και ήταν πρόωρο 35 εβδομάδων, ωστόσο τα τεστ προγεννητικού ελέγχου και τα υπερηχογραφήματα πριν τη γέννα απέτυχαν να εντοπίσουν την ουρά. Ευτυχώς, σύμφωνα με την «Daily Star», η ουρά δεν ήταν συνδεδεμένη με το νευρικό σύστημα του μωρού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This