Χάος στα σύνορα Λευκορωσίας – Πολωνίας: Στρατιώτες «τυφλώνουν» με προβολείς τους Πολωνούς για να περάσουν οι μετανάστες (video)

Χιλιάδες μετανάστες επιχειρούν να περάσουν μέσα από τα συρματοπλέγματα σε πολωνικό έδαφος

Must Read

Τεταμένη παραμένει η ατμόσφαιρα στα σύνορα της Λευκορωσίας με την Πολωνία, με τους μετανάστες που έχουν συγκεντρωθεί να επιχειρούν να περάσουν μέσα από τα συρματοπλέγματα σε πολωνικό έδαφος.

Μάλιστα οι πολωνικές αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο με το οποίο κατηγορούν τους Λευκορώσους συνοριοφύλακες πως κόβουν τον φράχτη ώστε να περάσουν οι μετανάστες στην Πολωνία χρησιμοποιώντας προβολείς και λέιζερ για να τυφλώσουν τους Πολωνούς συνοριοφύλακες. 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση από την πλευρά της κατηγορεί την Λευκορωσία ότι προκάλεσε την κρίση στα σύνορα της, μέσω της προώθησης χιλιάδων μεταναστών που προσπαθούν να φτάσουν παράνομα στην Πολωνία.

Τις εξελίξεις παρακολουθεί και ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ο οποίος έστειλε το δικό του μήνυμα για την κρίση στα σύνορα των δύο χωρών λέγοντας: «Μεταφέραμε τις ανησυχίες μας στη Ρωσία αλλά και στη Λευκορωσία. Πιστεύουμε ότι υπάρχει πρόβλημα». 

Ιδιωτική αεροπορική εταιρία σταματά τις πτήσεις της προς το Μινσκ

Ενδεικτικό της κρισιμότητας της κατάστασης είναι ότι η συριακή ιδιωτική αεροπορική εταιρία Cham Wings Airlines ανακοίνωσε σήμερα ότι σταματά τις πτήσεις της με προορισμό το Μινσκ.

«Λόγω της δύσκολης κατάστασης στα σύνορα Λευκορωσίας-Πολωνίας, και επειδή η πλειονότητα των επιβατών των πτήσεών μας για το Μινσκ είναι Σύροι πολίτες, αποφασίσαμε να σταματήσουμε τις πτήσεις μας για την πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, από το Σάββατο(σήμερα), επειδή δεν μπορούμε να κάνουμε τη διάκριση ανάμεσα τους μετανάστες και τους άλλους», ανέφερε με ανακοίνωση της η εταιρία.

Μαργαρίτης Σχοινάς: «Σωστή η απόφαση της συριακής αεροπορικής εταιρίας»

Απόλυτα σύμφωνος με την απόφαση της συριακής αεροπορικής εταιρίας Cham Wings Airlines να σταματήσει τις πτήσεις προς τη Λευκορωσία, είναι ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

Με ανάρτησή του στο Twitter έκανε λόγο για «σωστή απόφαση».

«Αυτή είναι η σωστή απόφαση. Είναι επιτακτικό ανθρωπιστικά να σταματήσουμε το να πέφτουν οι άνθρωποι θύματα της εργαλειοποίησης του οργανωμένου εμπορίου από τη Λευκορωσία. Αυτό ακολουθεί τη σοφή απόφαση της τουρκικής αρχής πολιτικής αεροπορίας και τις διαβεβαιώσεις που έλαβα από τους εταίρους μας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τον Λίβανο», έγραψε σχετικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This