Πλήθος κόσμου ξεχύθηκε στους δρόμους της Βιέννης διαδηλώνοντας κατά του νέου lockdown

Η επιβολή του νέου lockdown θα έχει ισχύ μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου

Must Read

Πριν από δύο ημέρες η Αυστρία ανακοίνωσε ολικό lockdown και υποχρεωτικό εμβολιασμό των ενηλίκων στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας της Covid-19, γεγονός που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στη χώρα.

Το μεσημέρι του Σαββάτου χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Βιέννης, διαμαρτυρόμενοι για το lockdown και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Η διαδήλωσε οργανώθηκε από το ακροδεξιό κόμμα FPÖ, ωστόσο ο ηγέτης του, ο Χέρμπερτ Κικλ, ήταν απών αφού έχει βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό με συνθήματα κατά της «δικτατορίας του κορωνοϊού». «Όχι στον διχασμό της κοινωνίας» έγραφε ένα πλακάτ. Η συγκέντρωση έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, καθώς η αστυνομία φοβόταν μήπως παρεισφρήσουν νεοναζί και χούλιγκαν.

Μεταξύ αυτών που έκαναν έκκληση για «αντίσταση» στα μέτρα ήταν και η Καταρίνα Γκίρσερ, η οποία κατάγεται από το Τιρόλο και έκανε ένα ταξίδι έξι ωρών για να διαδηλώσει.

«Δεν είναι φυσιολογικό να μας στερούν τα δικαιώματά μας» είπε η 42χρονη καθηγήτρια, η οποία εδώ και πολλούς μήνες κρατάει τα τέσσερα παιδιά της στο σπίτι. «Η πίεση στο σχολείο είναι τεράστια», σχολίασε, αναφερόμενη στα τεστ PCR που γίνονται κάθε εβδομάδα στις τάξεις. «Η κυβέρνηση θέλει να μας διχάσει, πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι», πρόσθεσε.

Η επιβολή του νέου lockdown θα έχει ισχύ μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου. Από την Δευτέρα οι Αυστριακοί δεν θα μπορούν να βγουν από το σπίτι τους παρά μόνο για να κάνουν ψώνια, να αθληθούν ή να πάνε στον γιατρό. Όσον αφορά στα σχολεία ναι μεν θα παραμείνουν ανοιχτά αλλά οι γονείς προτρέπονται να μην μεταφέρουν τα παιδιά τους.

Παρά τις αρχικές επιφυλάξεις της, η κυβέρνηση θα προωθήσει και ένα νομοσχέδιο για να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό των ενηλίκων από την 1η Φεβρουαρίου 2022, ενώ οι παραβάτες θα υπόκεινται σε κυρώσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This