Τουρκία: Καταψήφισε την πρόταση για ίση χρηματοδότηση των μειονοτικών σχολείων

Τα σχολεία της Αρμενικής, της Εβραϊκής και της Ελληνικής μειονότητας στην Τουρκία έχουν ιστορικό οικονομικών δυσκολιών.

Must Read

Το τουρκικό κοινοβούλιο απέρριψε πρόταση για αύξηση των πόρων για τα μειονοτικά σχολεία της χώρας που ανήκουν στην αρμενική, ελληνική και εβραϊκή κοινότητα, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος T24.

Η πρόταση, η οποία υπεβλήθη στην Επιτροπή Προγραμματισμού και Προϋπολογισμού για το 2022 από τον αρμενικής καταγωγής βουλευτή του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) Γκάρο Παϊλάν, απορρίφθηκε από την κυβερνώσα συμμαχία του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) και το ακροδεξιό Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος (MHP).

Ο Παϊλάν υπέβαλε το νομοσχέδιο στις 2 Νοεμβρίου, ζητώντας αύξηση των πόρων κατά 40 εκατομμύρια λίρες (3,5 εκατομμύρια δολάρια) στον κρατικό προϋπολογισμό του τουρκικού Υπουργείου Παιδείας για το 2022 για συνολικά 22 τέτοια σχολεία στα οποία φοιτούν περίπου 4.000 μαθητές, σύμφωνα με το T24.

«Τα μειονοτικά σχολεία είναι επίσης σχολεία αυτής της χώρας. Αρμένιοι, Έλληνες, Εβραίοι προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανά τα μειονοτικά σχολεία και προσπαθούν να πληρώσουν τους μισθούς των δασκάλων, προσπαθούν να καλύψουν τις ανάγκες των μαθητών, αλλά δεν έχουν αρκετούς πόρους για αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο Παϊλάν.

Τα σχολεία που διευθύνονται από την Αρμενική, την Εβραϊκή και την Ελληνική μειονότητα στην Τουρκία έχουν ιστορικό οικονομικών δυσκολιών, που επιδεινώνονται από τη σταδιακή μείωση του αριθμού των μαθητών με την πάροδο των ετών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This