Φρικτός θάνατος για 12 παιδιά και 34 ενήλικες μέσα σε φλεγόμενο λεωφορείο στην Βουλγαρία!

Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας!

Must Read

Αδυνατεί να συλλάβει ανθρώπινος νους την τραγωδία που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην Βουλγαρία, όπου τουλάχιστον 46 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν λεωφορείο με πινακίδες κυκλοφορίας των Σκοπίων  πήρε φωτιά σε αυτοκινητόδρομο.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών της Βουλγαρίας, ανάμεσά τους υπάρχουν παιδιά. Το δυστύχημα συνέβη κοντά στο χωριό Μπόσνεκ.

Επτά εγκαυματίες διακομίστηκαν εσπευσμένα και μπήκαν στο τμήμα επειγόντων περιστατικών νοσοκομείου της Σόφιας, δήλωσε ο Νικολάι Νικόλοφ, στέλεχος του βουλγαρικού υπουργείου Εσωτερικών, στο BTV.

Ο Νικόλοφ τόνισε πως έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 46 άνθρωποι, ενώ συμπλήρωσε πως ακόμη δεν είναι σαφές εάν η φωτιά προκάλεσε το τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη το όχημα ή προκλήθηκε από αυτό. Η τραγωδία εκτυλίχθηκε περί τις 02:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) και ο τόπος του δυστυχήματος έχει αποκλειστεί από την αστυνομία.

Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν πολίτες των Σκοπίων, δήλωσε διπλωμάτης στην πρεσβεία της χώρας αυτής στη Σόφια στο BTV.

Σύμφωνα με Βουλγάρικα ΜΜΕ το λεωφορείο είχε μπει στην Βουλγαρία από την Τουρκία, και κατευθυνόταν προς τα Σκόπια.  Το δυστύχημα έγινε λίγο μετά αφότου σταμάτησε για να φουλάρει καύσιμα. Όπως αναφέρεται, οι άνθρωποι δε μπόρεσαν να σωθούν γιατί το λεωφορείο είχε ντελαπάρει, και είχαν εγκλωβιστεί μέσα στην άμορφη μάζα σιδερικών. 

Ο Βούλγαρος υπουργός Εσωτερικών Στεφάν Γιάνεφ πήγε αμέσως στο σημείο, και αυτό που αντίκρισε ήταν μακάβριο. «Οι εικόνες είναι τρομακτικές. Δε μπορούν να τις αντέξουν πολλοί, δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Άνθρωποι έχουν γίνει κάρβουνο. Πρέπει να ξεκινήσει η αναγνώριση, έναν προς έναν».

Συλλυπητήρια μέσω twitter από Μητσοτάκη και ΥΠΕΞ

Συγκλονισμένος δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το δυστύχημα στην Βουλγαρία, όπου 46 άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά τη φωτιά σε λεωφορείο τα ξημερώματα της Τρίτης.

«Είμαι απόλυτα συγκλονισμένος από το τρομερό ατύχημα και τις απώλειες ζωών στη Βουλγαρία νωρίς σήμερα το πρωί, ειδικά μικρών παιδιών. Οι προσευχές μας απευθύνονται στις οικογένειες όσων έχασαν τη ζωή τους. Γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter.

Βαθιά θλίψη για την τραγική είδηση του δυστυχήματος, εξέφρασε με ανάρτηση στο Twitter και το υπουργείο Εξωτερικών.

Εξίσου, εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες που έχασαν τους αγαπημένους τους και αλληλεγγύη στον λαό και την κυβέρνηση των Σκοπίων που θρηνούν τους συμπολίτες τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This