Μέσα ο Χαφτάρ, έξω ο γιος του Καντάφι στις προσεχείς εκλογές στη Λιβύη

Must Read

Η εκλογική επιτροπή της Λιβύης ανακοίνωσε ότι απορρίπτει την υποψηφιότητα του Σεΐφ Αλ-Ισλάμ Καντάφι, γιου του δολοφονημένου Μουαμάρ Καντάφι, για τις προεδρικές εκλογές του επόμενου μήνα.

Καταζητούμενος από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για φερόμενα εγκλήματα πολέμου, ο Σεΐφ Αλ-Ισλάμ, ήταν μεταξύ των 25 υποψηφίων των οποίων οι υποψηφιότητες απορρίφθηκαν, ανέφερε η επιτροπή HNEC.

Είχε καταδικαστεί σε θάνατο από δικαστήριο της Τρίπολης το 2017 για εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια της εξέγερσης που ανέτρεψε τον πατέρα του. Αργότερα έλαβε χάρη από μια αντίπαλη διοίκηση στην ανατολική Λιβύη.

Τον Ιούλιο, αναδύθηκε μετά από χρόνια στην επιφάνεια και είπε στους New York Times ότι σχεδίαζε μια πολιτική επιστροφή.

Όσον αφορά τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, τον ισχυρό άνδρα της ανατολικής Λιβύης, λέγεται ότι έχει αμερικανική υπηκοότητα -κάτι που ο ίδιος αρνείται- και θα έπρεπε να αποκλειστεί από τις εκλογές.

Ο μεταβατικός Πρωθυπουργός Αμπντουλχαμίντ Ντμπεϊμπά χαρακτηρίζει «προβληματικό» τον εκλογικό νόμο που ενέκρινε τον Σεπτέμβριο ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Αγκίλα Σάλεχ, ο οποίος είναι επίσης υποψήφιος στις εκλογές. Οι υποψηφιότητες και των τριών, όπως και του ισχυρού, πρώην υπουργού Εσωτερικών Φάτι Μπασάγκα, εγκρίθηκαν από την επιτροπή.

Ο παραιτηθείς απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Λιβύη, Γιαν Κούμπις, είπε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ότι η λιβυκή δικαιοσύνη θα λάβει την τελική απόφαση σχετικά με τους κανόνες και την επιλεξιμότητα των υποψηφίων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This