Λαβρόφ και Μπλίνκεν σε… εκρηκτικό τετ α τετ με «φόντο» την Ουκρανία!

Ανταλλαγή πολεμικών δηλώσεων για την Ουκρανία από τους ΥΠΕΞ Ρωσίας και ΗΠΑ

Must Read

Πολεμικό παραμένει το κλίμα για την Ουκρανία, με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ να διαμηνύει χθες στον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν ότι η Μόσχα θα απαντήσει εάν η Ουκρανία παρασυρθεί σε οποιαδήποτε αμερικανικά «γεωπολιτικά παιχνίδια».

Οι δύο άνδρες είχαν ένα τεταμένο τετ α τετ στη Σουηδία, κατά τη διάρκεια του οποίου η επίδειξη ισχύος έδωσε και πήρε και από τις δύο πλευρές. Η Μόσχα υπογράμμισε πως «η εμπλοκή της Ουκρανίας σε γεωπολιτικά παιγνίδια των ΗΠΑ με φόντο την ανάπτυξη δυνάμεων του ΝΑΤΟ σε άμεση εγγύτητα από τα σύνορά μας θα έχει τις πιο σοβαρές συνέπειες, θα μας αναγκάσουν να λάβουμε απαντητικά μέτρα για να επαναφέρουμε τη στρατιωτική και στρατηγική ισορροπία», ενώ ο Μπλίνκεν, από την πλευρά του, δήλωσε πως η Ρωσία θα αντιμετωπίσει «σοβαρές συνέπειες», εάν εξακολουθήσει την αντιπαράθεση με την Ουκρανία, και ζήτησε να υπάρξουν «αποκλιμάκωση» και «διπλωματία».

Συνέλαβαν τρεις Ουκρανούς κατασκόπους

«Ανησυχούμε βαθιά για τα σχέδια της Ρωσίας, με προοπτική μια νέα επίθεση εναντίον της Ουκρανίας», δήλωσε ο Μπλίνκεν, απευθυνόμενος στον Ρώσο ομόλογό του κατά τη διάρκεια του τεταμένου τετ α τετ τους στη Σουηδία. Νωρίτερα, οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας (FSB) ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν τρεις Ουκρανούς κατασκόπους, ο ένας εκ των οποίων ετοίμαζε «επίθεση» με εκρηκτικά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των ρωσικών υπηρεσιών, δύο εκ των συλληφθέντων «έφθασαν στη Ρωσία για να συλλέξουν πληροφορίες, και να καταγράψουν με φωτογραφίες και βίντεο εγκαταστάσεις στρατηγικής σημασίας και υποδομές μεταφορών», στρατολογημένοι από τις Υπηρεσίες Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU), με αντάλλαγμα 10.000 δολάρια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This