Δύο νεκροί στην αποθήκη της Amazon – Διασώστες αναζητούν δεκάδες αγνοούμενους

30 εργαζόμενοι απομακρύνθηκαν από το σημείο με λεωφορείο

Must Read

Τουλάχιστον δύο εργαζόμενοι έχουν χάσει τη ζωή τους από την κατάρρευση μέρους της οροφής μιας αποθήκης της Amazon κοντά στο Σεν Λούις των ΗΠΑ που χτυπήθηκε από ανεμοστρόβιλο.

Ωστόσο εκφράζονται φόβοι πως ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί καθώς δεκάδες άνθρωποι αγνοούνται. Τιτάνια είναι η μάχη που δίνουν οι διασώστες οι οποίοι αναζητούν αγωνιωδώς εργαζόμενους που μπορεί να έχουν εγκλωβιστεί κάτω από τα συντρίμμια της αποθήκης που βρίσκεται στο Έντουαρντσβιλ του Ιλινόι, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Αρχηγός της Αστυνομίας Μάικ Φίλμπακ.

Σύμφωνα με τις Αρχές περίπου 50 εργαζόμενοι φέρονταν να βρίσκονταν στην αποθήκη όταν σημειώθηκε ένα «σχετιζόμενο με τον καιρό γεγονός» γύρω στις 8.30 μ.μ. της Παρασκευής (ώρα ΗΠΑ).

Τουλάχιστον 30 εργαζόμενοι απομακρύνθηκαν από το σημείο με λεωφορείο και άλλοι μπορεί να έχουν φύγει μόνοι τους, είπε ο Φίλμπανκ και πρόσθεσε πως είναι δύσκολο να προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός των εργαζομένων που ενδέχεται να αγνοούνται επειδή η αποθήκη δεν είχε «έναν καθορισμένο αριθμό μελών προσωπικού».

Πλάνα από drone από το σημείο έδειξαν εργαζόμενους στα συνεργεία διάσωσης να ερευνούν μια τεράστια περιοχή γεμάτη μπάζα ενώ έπεφτε το σκοτάδι.

Μία γυναίκα, η Σάρα Μπίερμαν, είπε πως ανησυχεί πολύ για τον άνδρα της, ο οποίος εργάζεται στην αποθήκη.

«Του μίλησα γύρω στις οκτώ απόψε, λίγο πριν του στείλω ένα μήνυμα κειμένου, επέστρεφε στην αποθήκη για να αφήσει το βαν του», δήλωσε σε έναν δημοσιογράφο.

«Από τότε δεν έχω νέα του, απλώς άκουσα τις ειδήσεις και ζούμε στο Έντουαρντσβιλ – έπεσε το ρεύμα. Έτσι αποφάσισα να έρθω εδώ να δω τι συνέβαινε, και δεν είχα ιδέα ότι το κτίριο ήταν σε τόσο κακή κατάσταση. Ανησυχώ πολύ», είπε.

Στο πλευρό των εργαζομένων η Amazon

Εκπρόσωπος της Amazon είπε πως η εταιρία εργάζεται με την ομάδα άμεσης παρέμβασης που βρίσκεται στο σημείο.

«Λυπούμαστε πολύ για τα νέα ότι μέλη της οικογένειας της Amazon έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα της καταιγίδας», δήλωσε η εκπρόσωπος Κέλι Νέιτελ. «Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τα θύματα, τα αγαπημένα τους πρόσωπα, και όλους όσοι επηρεάστηκαν από την καταιγίδα. Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε όλα τα μέλη της ομάδας άμεσης παρέμβασης για τις συνεχιζόμενες προσπάθειές τους στο σημείο».

Ο κυβερνήτης του Ιλινόι Τζέι Μπι Πρίτζκερ έγραψε στο Twitter: «Οι προσευχές μου είναι με τους ανθρώπους του Έντουαρντσβιλ απόψε και επικοινώνησα με τον δήμαρχο για την παροχή όσων πολιτειακών πόρων χρειαστεί».

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ είχε εκδώσει το βράδυ της Παρασκευής προειδοποιήσεις για περιοχές σε αρκετές πολιτείες περιλαμβανομένου του Άρκανσο, του Τενεσί, του Μισούρι και του Ιλινόι.

ΥΠΕΞ: Συλλυπητήρια στον αμερικανικό λαό

Εν τω μεταξύ, τη συμπαράσταση του στον αμερικανικό λαό εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών, μετά το κύμα ανεμοστρόβιλων που έπληξε κεντρικές πολιτείες των ΗΠΑ.

«Συντετριμμένοι από την είδηση για το κύμα ανεμοστρόβιλων που έπληξαν αρκετές κεντρικές πολιτείες των ΗΠΑ και στοίχισαν τη ζωή τόσων ανθρώπων», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αμερικανικό λαό και στην αμερικανική κυβέρνηση», προσθέτει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This