Ανθρωπόμορφο τέρας βασάνιζε συστηματικά αγγελούδι 16 μηνών και το οδήγησε στο θάνατο

Η Σταρ Χόμπσον δολοφονήθηκε βάναυσα από τη σύντροφο της μητέρας της

Must Read

Πλάνα από κάμερα ασφαλείας, φωτογραφίες σε κινητό τηλέφωνο, βίντεο και πολλαπλές προειδοποιήσεις ότι ένα κοριτσάκι κινδύνευε: οι καταδικαστικές αποδείξεις ότι η 16 μηνών Σταρ Χόμπσον βασανίστηκε βάναυσα και δολοφονήθηκε από την σύντροφο της μητέρας της.

Η Σταρ μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο στις 22 Σεπτεμβρίου 2020, αλλά όταν έφτασε εκεί ήταν πολύ αργά, καθώς οι γιατροί έκριναν τα τραύματά της «εντελώς καταστροφικά» και «χωρίς ελπίδες επιβίωσης».

Το 16 μηνών παιδί δολοφονήθηκε από τη σύντροφο της 20χρονης μητέρας του Φράνκι Σμιθ, Σαβάνα Μπρόκχιλ (αριστερά στην κεντρική φωτό), 28 ετών, όπως διαπίστωσε το δικαστήριο του Bradford Crown μετά από δίκη οκτώ εβδομάδων.

Πέθανε από ανακοπή καρδιάς σε νοσοκομείο του Δυτικού Γιορκσάιρ, αφού η μποξέρ Μπρόκχιλ της προκαλούσε φρικτά τραύματα επί μήνες. Τα τραύματα της Σταρ περιγράφηκαν ως παρόμοια με εκείνα των θυμάτων τροχαίου.

Η νεκροτομή διαπίστωσε πάνω από 30 ξεχωριστούς τραυματισμούς που κυμαίνονταν από μώλωπες έως κοψίματα και κατάγματα πλευρών και δύο σπασίματα στη δεξιά κνήμη που προκλήθηκαν από βίαια συστροφή. Το οστό που επιδιορθωνόταν επίσης είχε υποστεί εκ νέου κάταγμα. Είχε ένα κάταγμα 12 εκατοστών στο πίσω μέρος του κρανίου της από μέρες πριν τον θάνατό της, αλλά, το θανατηφόρο χτύπημα πιστεύεται ότι ήταν στο στομάχι της.

Η μητέρα του παιδιού, Φράνκι, έχει απαλλαγεί από τις κατηγορίες ανθρωποκτονίας και φόνου, ωστόσο, κρίθηκε ένοχη για το ότι επέτρεψε να συμβεί η κακοποίηση. Οι ποινές αναμένονται σήμερα.

Οι ένορκοι κατέληξαν στο συμπέρασμα της ενοχής της Μπρόκχιλ μέσω μιας σειράς αποδεικτικών στοιχείων:

Η Σαβάνα Μπρόκχιλ είχε πιαστεί σε κάμερα ασφαλείας να γρονθοκοπεί, να χαστουκίζει και να κακοποιεί τη μικρή Σταρ, ενώ πλάνα από ένα κέντρο ανακύκλωσης κοντά στο Ντόνκαστερ, εννέα ημέρες πριν από το θάνατο του βρέφους, φαίνεται να δείχνουν την Μπρόκχιλ να το σπρώχνει και να το πιέζει επανειλημμένα.

Μια φωτογραφία ακόμα από το κέντρο ανακύκλωσης δείχνει την Σταρ με μώλωπες στα μάγουλα, τη μύτη, τα μάτια και τα χέρια της. Μια άλλη φωτογραφία με ημερομηνία 12 Σεπτεμβρίου 2020, φαίνεται να δείχνει το μωρό με πρησμένο πάνω χείλος.

Τα βίντεο

Το ζευγάρι πιστεύεται ότι είχε βιντεοσκοπήσει την κακοποίηση του κοριτσιού και έστειλε τα πλάνα στους φίλους του για τη διασκέδαση τους, με την Μπρόκχιλ να επεξεργάζεται συχνά το υλικό προσθέτοντας δραματική μουσική και λεζάντες, ενώ γυναίκες ακούγονταν να γελούν στο βάθος.

Έχουν επίσης κινηματογραφήσει την Σταρ να πέφτει από την καρέκλα της και να κατρακυλά στις σκάλες, κάτι που η Μπρόκχιλ παραδέχτηκε ότι… της φάνηκε αστείο.

Φαίνεται ότι η μητέρα Φράνκι κινηματογράφησε το κορίτσι να κοιτάζει τον τοίχο να κλαίει ως τιμωρία και της άρεσε να τρομάζει το κοριτσάκι, το οποίο γεννήθηκε μόλις το 2019.

Τα μηνύματα την ημέρα της δολοφονίας

Μια ανταλλαγή μηνυμάτων κειμένου μεταξύ Σμιθ και Μπρόκχιλ την ημέρα που πέθανε η Σταρ, ανέφερε:

Μπρόκχιλ: «Τι Κάνεις;»

Η Σμιθ απάντησε: «Της έδωσα φαγητό και το έφαγε όλο και τώρα κάθεται στο πάτωμα και λέει όχι και τσιμπάει και δαγκώνει το χέρι της».

Μπρόκχιλ: «Ανόητο παιδί».

Σμιθ: «Μου τράβηξε τα μαλλιά, με χτύπησε, το βαρέθηκα».

Μπρόκχιλ: «Κάνε αυτό που έκανες χθες το βράδυ και βάλε την σε μια γωνία».

Σμιθ: «Το έκανα. Έμεινε να κλαίει στον τοίχο».

Μπρόκχιλ: «Ωραία».

Αργότερα εκείνο το απόγευμα, στο ιστορικό αναζήτησης του τηλεφώνου της Σμιθ βρέθηκαν αναζητήσεις για: «Πώς να βγάλεις ένα μωρό από το σοκ» και «σοκ στα μωρά».

Οι προειδοποιήσεις

Οι κοινωνικές υπηρεσίες φέρεται να έλαβαν πέντε προειδοποιήσεις ότι η ζωή του μικρού κοριτσιού ήταν σε κίνδυνο, με μία εξ αυτών στις 23 Ιανουαρίου 2020.

Η πρώτη προήλθε από τη φίλη της Φράνκι Σμιθ, Χόλι Τζόουνς και παρόλο που οι κοινωνικές υπηρεσίες φέρεται να την επισκέφθηκαν, το θέμα δεν προχώρησε περαιτέρω.

Ο πατέρας της Σταρ, Τζόρνταν Χόμπσον, θεωρείται επίσης ότι υπέβαλε αναφορά αφού είδε ένα βίντεο στο Facebook με μώλωπες στο πρόσωπό της.

Η ευρύτερη οικογένειά της φέρεται να σήμανε τον κώδωνα του κινδύνου για λογαριασμό του παιδιού – η γιαγιά της είχε μάλιστα πει: «Ανησυχώ ότι η Σταρ μας θα καταλήξει νεκρή».

Ο προπάππους της Ντέιβιντ Φόσετ, 61 ετών, επέκρινε τις ενέργειες της κοινωνικής υπηρεσίας ως «χαοτικές και ανοργάνωτες», αφότου η Σταρ επεστράφη στη μητέρα της μετά από 10 εβδομάδες συμβίωσης μαζί του και παρά τις αναφορές από ενδιαφερόμενους συγγενείς.

Είπε ότι ο ίδιος και η σύντροφός του Ανίτα Σμιθ είχαν προειδοποιήσει τις κοινωνικές υπηρεσίες ότι η Σταρ αρπάχθηκε βίαια από το ένα πόδι από τη Σαβάνα, η οποία επίσης «έπιανε από το λαιμό» το βρέφος.

Η Μπρόκχιλ πιστεύεται ότι έλεγχε την «ασυνήθιστα υπάκουη» Σμιθ, δημοσιεύοντας ένα βίντεο με τη λεζάντα: «Είμαι ψυχοπαθής όταν πρόκειται για τη φίλη μου και δεν θα με πείραζε να βάλω κανέναν στην καρέκλα για το υπόλοιπο της ζωής του, αν συνεχίσουν να την κοιτούν λάθος. Μείνε ασφαλής μην στέλνεις μήνυμα στην κοπέλα μου».

*φωτό: πλάνο από βίντεο του US Updates Daily

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This