Ανησυχητική εξέλιξη με το εμβόλιο της Johnson and Johnson στις ΗΠΑ!

Γίνεται ευθέως λόγος για σοβαρές παρενέργειες

Must Read

Ακούστε το άρθρο

Εν μέσω της επέλασης της παραλλαγής Omicron, η επιτροπή του Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων έκανε αιφνιδίως μία σύσταση σχετικά με τα εμβόλια που προκαλεί μεγάλα ερωτηματικά.

Η Συμβουλευτική Επιτροπή για τις Πρακτικές Ανοσοποίησης του CDC συνέστησε ξεκάθαρα τα εμβόλια Moderna και Pfizer έναντι του εμβολίου Johnson & Johnson λόγω του προβλήματος θρομβώσεων που προκαλούνται από το εμβόλιο J&J, το οποίο δημιουργεί μια σπάνια κατάσταση που ονομάζεται «σύνδρομο θρόμβωσης και θρομβοπενίας» (TTS).

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, το εμβόλιο της J&J ανεστάλη για μικρό χρονικό διάστημα τον περασμένο Απρίλιο. Έχουν αναφερθεί πενήντα τέσσερις (54) περιπτώσεις σοβαρών θρομβώσεων μετά τον εμβολιασμό με J&J, συμπεριλαμβανομένων εννέα θανάτων, σύμφωνα με το CNBC. Αυτές οι παρενέργειες εμφανίστηκαν έπειτα από τα δεκαεπτά εκατομμύρια δόσεις που χορηγήθηκαν στο εμβόλιο J&J από τότε που εγκρίθηκε για πρώτη φορά. Περίπου 870.000 άνθρωποι έχουν λάβει μέχρι στιγμής ενισχυτική δόση J&J.

«Τα ποσοστά αναφοράς κρουσμάτων θρομβοπενίας (TTS) μετά από εμβόλια Janssen είναι υψηλότερα από προηγούμενες εκτιμήσεις σε άνδρες και γυναίκες σε ένα μεγαλύτερο ηλικιακό εύρος», είπε στην επιτροπή ο Δρ. Keipp Talbot, πρόεδρος της επιτροπής εμβολίων και ασφάλειας του CDC.

Η J&J, εν τω μεταξύ, συνέχισε να υπερασπίζεται το εμβόλιο της, υποστηρίζοντας ότι έχει σώσει πολλές ζωές.

«Σε πολλές χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, το εμβόλιο μας είναι η πιο σημαντική και μερικές φορές η μόνη επιλογή ακόμη και στις ΗΠΑ, δεδομένης της προστασίας που παρέχει, μπορεί να είναι η προτιμώμενη επιλογή για άτομα που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να επιστρέψουν για δεύτερη δόση», είπε στο CNBC η Πένυ Χίτον, επικεφαλής για εμβόλια της J&J.

Είναι πάντως άξιον απορίας πως τα «φτηνά» εμβόλια (J&J, AstraZeneca) στοχοποιούνται με τέτοιον τρόπο, ενώ οι παρενέργειες των «ακριβών» εμβολίων δεν αντιμετωπίζουν την ίδια «έκθεση».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This