«Η Ελλάδα θα σημειώσει ρεκόρ όλων των εποχών για τις αγορές ρωσικού φυσικού αερίου χάρη στον TurkStream»

Τι λένε τα στοιχεία της Gazprom

Must Read

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ, έκανε έναν απολογισμό των προκαταρκτικών αποτελεσμάτων του ρωσικού κολοσσού για το 2021, με φόντο την ενεργειακή κρίση, με ειδική αναφορά στην Ελλάδα.

Το 2021 αποδείχθηκε χρονιά-ρεκόρ για την εταιρεία όπως είπε ο Μίλερ, ο οποίος πρόσθεσε: «Νέα ρεκόρ στην παραγωγή, νέα ρεκόρ στις προμήθειες φυσικού αερίου, νέα ρεκόρ στις οικονομικές επιδόσεις».

Και εξήγησε:

«Η παγκόσμια κατανάλωση φυσικού αερίου αυξήθηκε κατά 150 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φέτος. Η Gazprom ικανοποίησε πάνω από το ένα τρίτο αυτής της πρόσθετης ζήτησης, παράγοντας επιπλέον ποσότητες φυσικού αερίου. Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, θα έχουμε παραγάγει 62,2 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα περισσότερο αέριο από πέρυσι, φτάνοντας τα 515 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα σε ετήσια παραγωγή. Αυτό είναι το καλύτερο ποσοστό των τελευταίων 13 ετών».

Αναφερόμενος ειδικά στους Ευρωπαίους καταναλωτές, ο Μίλερ επεσήμανε: «Θα ήθελα να επαναλάβω το κρίσιμο σημείο ότι, σε μια τόσο δύσκολη χρονιά, έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα να εκπληρώσουμε όλες τις υποχρεώσεις μας προς τους Ευρωπαίους καταναλωτές μας. Είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι η μεγαλύτερη αύξηση των προμηθειών μας σημειώθηκε στις χώρες που είναι οι μεγαλύτεροι καταναλωτές μας».

Η αναφορά στη χώρα μας

Ο Αλεξέι Μίλερ αφού παρουσίασε τα έργα σε αγωγούς της εταιρείας που είναι σε εξέλιξη, στάθηκε και στην Ελλάδα… παρέα με την Τουρκία:

«Το 2021 ολοκληρώθηκε επίσης το έργο μας σε μια άλλη διαδρομή – τον υπεράκτιο αγωγό φυσικού αερίου TurkStream. Θέσαμε σε λειτουργία τις χερσαίες δυνατότητες μεταφοράς φυσικού αερίου στη Βουλγαρία και τη Σερβία. Σήμερα, ο TurkStream φέρνει αέριο όχι μόνο στην Τουρκία, αλλά και σε άλλες οκτώ ευρωπαϊκές χώρες. Χάρη στον TurkStream η Ελλάδα πρόκειται να σημειώσει ρεκόρ όλων των εποχών για τις αγορές ρωσικού φυσικού αερίου μέχρι το τέλος του 2021».

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This