Βρετανία: Συνελήφθη 19χρονος που εισέβαλε ένοπλος στο Κάστρο του Γουίνδσορ – Συγκινεί το μήνυμα της βασίλισσας Ελισάβετ για τον Φίλιππο

Όπου περνά τις διακοπές των Χριστουγέννων η βασίλισσα Ελισάβετ

Must Read

Συναγερμός σήμανε στη βρετανική αστυνομία ανήμερα των Χριστουγέννων, όταν ένοπλος εισέβαλε στο Κάστρο του Γουίνδσορ, όπου περνά τις διακοπές των εορτών η βασίλισσα Ελισάβετ.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Βρετανίας, συνελήφθη ένας 19χρονος από το Σαουθάμπτον της νότιας Αγγλίας με την κατηγορία της καταπάτησης προστατευόμενης τοποθεσίας και της κατοχής επιθετικού όπλου.

Ο ύποπτος δεν κατάφερε να εισέλθει σε κανένα κτίριο αφού η ασφάλεια σήμανε μέσα σε ελάχιστα λεπτά από τη στιγμή που μπήκε στο χώρο.

Η βασίλισσα Ελισάβετ, 95 ετών, η οποία έχει περάσει μεγάλο μέρος της πανδημίας στο Κάστρο του Γουίνδσορ, γιόρταζε τα Χριστούγεννα συντροφιά με τον γιο της, τον διάδοχο του θρόνου πρίγκιπα Κάρολο, τη σύζυγό του Καμίλα και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Η αστυνομική διευθύντρια του Τέιμς Βάλεϊ, Ρεμπέκα Μίαρς, ανέφερε ότι τα μέλη της βασιλικής οικογένειας ενημερώθηκαν για το συμβάν και οι αρχές δεν πιστεύουν ότι υπάρχει κίνδυνος για το κοινό.

Το επεισόδιο σημειώθηκε γύρω στις 8.30 το πρωί, τοπική ώρα (10.30 ώρα Ελλάδας).

 

Συγκινητικό μήνημα της βασίλισσας Ελισάβετ για τον πρίγκιπα Φίλιππο

Την ίδια ώρα, η βασίλισσα Ελισάβετ έστειλε το καθιερωμένο μήνυμά της ανήμερα των Χριστουγέννων, το οποίο ήταν αποκλειστικά αφιερωμένο στον πρίγκιπα Φίλιππο, μιας και είναι τα πρώτα Χριστούγεννα που περνά χωρίς εκείνον, μετά από 73 χρόνια που ήταν μαζί έως το θάνατο του, στις 9 Απριλίου 2021.

Μάλιστα δε διστάζει να παραδεχτεί ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος της λείπει. «Αν και για πολλούς ανθρώπους είναι περίοδος μεγάλης ευτυχίας και χαράς, τα Χριστούγεννα μπορεί να είναι δύσκολα για εκείνους που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα. Φέτος καταλαβαίνω ιδιαιτέρως γιατί».

Στο μήνυμα που μαγνητοσκοπήθηκε στο κάστρο του Γουίνδσορ, η βασίλισσα εμφανίζεται με κόκκινο φόρεμα, καθισμένη σε γραφείο, με τη φωτογραφία της με τον πρίγκιπα Φίλιππο να ξεχωρίζει στο πλάνο.

Αναφερόμενη με τρυφερότητα στον Φίλιππο, μίλησε για το αίσθημα του καθήκοντος που τον διέκρινε, την πνευματική περιέργεια και την ικανότητά του να διασκεδάζει κάθε κατάσταση. «Η πονηρή και ερωτηματική λάμψη στα μάτια του ήταν τόσο φωτεινή στο τέλος, όσο και όταν τον αντίκρυσα για πρώτη φορά. Αν και μου λείπει, και λείπει και στην οικογένειά μου, ξέρω ότι θα ήθελε να απολαύσουμε τα Χριστούγεννα», είπε η βασίλισσα Ελισάβετ επιμένοντας στην «χαρά της γιορτής», παρά το «ζεστό γέλιο που μας λείπει».

Μιλώντας για τη συνέχιση των παραδόσεων και των αξιών, η βασίλισσα αναφέρθηκε στην προστασία του περιβάλλοντος, επαινώντας το έργο του Φίλιππου προς αυτήν την κατεύθυνση που συνεχίσθηκε από τον πρίγκιπα Κάρολο και τον εγγονό της Γουίλιαμ, που συμμετείχαν στην διάσκεψη για το Κλίμα COP26.

Άξιο λόγου είναι ότι η βασίλισσα Ελισάβετ δεν έκανε καμία άμεση αναφορά στον πρίγκιπα Χάρι και την σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ, ωστόσο εξέφρασε τη χαρά της για την γέννηση τεσσάρων παιδιών στην βασιλική οικογένεια το 2021, ανάμεσά τους και η Λίλιμπετ, δεύτερο παιδί του ζεύγους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This