ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣΠερού: Ανακοίνωσαν τον πρώτο νεκρό από flurona!

Περού: Ανακοίνωσαν τον πρώτο νεκρό από flurona!

Ανεμβολίαστος 87χρονος με υποκείμενα νοσήματα ο εκλιπών...

Ακόμη καλά-καλά δεν μάθαμε να την προφέρουμε σωστά και στο Περού ήδη θρηνούν τον πρώτο νεκρό από την περίφημη… flurona

Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας της νοτιοαμερικανικής χώρας ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης τον πρώτο θάνατο εξαιτίας της ταυτόχρονης μόλυνσης από τον ιό της γρίπης και τον SARS-CoV-2 (νέος κορωνοϊός). Ωστόσο, όπως διευκρινίστηκε, το θύμα ήταν 87 ετών με υποκείμενα νοσήματα και δεν είχε εμβολιαστεί κατά της νόσου Covid-19.

Σύμφωνα δε με τον Σέσαρ Μουνάικο, ερευνητή στο Εθνικό Κέντρο Επιδημιολογίας, Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών του υπουργείου, δύο ακόμη περιπτώσεις της flurona έχουν εντοπιστεί στην περιφέρεια Αμασόνας του βόρειου Περού. Πρόκειται για έναν ανήλικο και ένα άτομο 40 ετών, πλήρως εμβολιασμένο κατά της Covid-19.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Μουνάικο παρότρυνε τον πληθυσμό να εμβολιαστεί το συντομότερο τόσο κατά του κορωνοϊού, όσο και κατά της γρίπης, διότι αυτό «μειώνει τον κίνδυνο θανάτου». «Είναι σημαντικό να το λάβουμε υπόψη διότι το τρέχον διάστημα έχουμε ξέσπασμα της γρίπης H3N2 στη ζούγκλα, στις (περιφέρειες) Λορέτο, Σαν Μαρτίν, Αμασόνας και Ουκαγιάλι», τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σημειώνεται πως την Τρίτη το Περού ανακοίνωσε ότι πλήττεται από τρίτο κύμα της πανδημίας, που αναμένεται να επιδεινώσει η έλευση της νέας, πιο μολυσματικής παραλλαγής Όμικρον του νέου κορωνοϊού. Ήδη έχουν επιβεβαιωθεί 309 κρούσματα της εν λόγω μετάλλαξης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης