Περού: Ανακοίνωσαν τον πρώτο νεκρό από flurona!

Ανεμβολίαστος 87χρονος με υποκείμενα νοσήματα ο εκλιπών...

Must Read

Ακόμη καλά-καλά δεν μάθαμε να την προφέρουμε σωστά και στο Περού ήδη θρηνούν τον πρώτο νεκρό από την περίφημη… flurona

Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας της νοτιοαμερικανικής χώρας ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης τον πρώτο θάνατο εξαιτίας της ταυτόχρονης μόλυνσης από τον ιό της γρίπης και τον SARS-CoV-2 (νέος κορωνοϊός). Ωστόσο, όπως διευκρινίστηκε, το θύμα ήταν 87 ετών με υποκείμενα νοσήματα και δεν είχε εμβολιαστεί κατά της νόσου Covid-19.

Σύμφωνα δε με τον Σέσαρ Μουνάικο, ερευνητή στο Εθνικό Κέντρο Επιδημιολογίας, Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών του υπουργείου, δύο ακόμη περιπτώσεις της flurona έχουν εντοπιστεί στην περιφέρεια Αμασόνας του βόρειου Περού. Πρόκειται για έναν ανήλικο και ένα άτομο 40 ετών, πλήρως εμβολιασμένο κατά της Covid-19.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Μουνάικο παρότρυνε τον πληθυσμό να εμβολιαστεί το συντομότερο τόσο κατά του κορωνοϊού, όσο και κατά της γρίπης, διότι αυτό «μειώνει τον κίνδυνο θανάτου». «Είναι σημαντικό να το λάβουμε υπόψη διότι το τρέχον διάστημα έχουμε ξέσπασμα της γρίπης H3N2 στη ζούγκλα, στις (περιφέρειες) Λορέτο, Σαν Μαρτίν, Αμασόνας και Ουκαγιάλι», τόνισε.

Σημειώνεται πως την Τρίτη το Περού ανακοίνωσε ότι πλήττεται από τρίτο κύμα της πανδημίας, που αναμένεται να επιδεινώσει η έλευση της νέας, πιο μολυσματικής παραλλαγής Όμικρον του νέου κορωνοϊού. Ήδη έχουν επιβεβαιωθεί 309 κρούσματα της εν λόγω μετάλλαξης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This