Βρετανία: Στο σκαμνί ο Τζόνσον για τα πάρτι εν μέσω lockdown!

Σύσσωμος ο Τύπος εξαπέλυσε νέα σφοδρότατη επίθεση στον πρωθυπουργό, ενώ και οι Αρχές θα διεξαγάγουν ενδελεχή έρευνα

Must Read

Στην Ελλάδα πιθανότατα δεν θα άνοιγε…ρουθούνι αν είχε συμβεί κάτι ανάλογο. Τα Μέσα Ενημέρωσης θα περνούσαν «στα ψιλά» την είδηση πως ο Έλληνας πρωθυπουργός «έσπασε» την καραντίνα – όπως άλλωστε έκαναν αρκετές φορές όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραβίαζε τα περιοριστικά μέτρα, είτε κάνοντας ποδηλατάδα μετά της συζύγου του στην Πάρνηθα είτε συμμετέχοντας σε κορονοτραπεζώματα στην Ικαρία.

Στη Βρετανία, όμως, τα πράγματα γίνονται αλλιώς…Όπως αλλιώς έγιναν εσχάτως -για άλλους λόγους- και στην Αυστρία, όπου ο Σεμπάστιαν Κουρτς οδηγήθηκε σε πρόωρη πολιτική συνταξιοδότηση.

Σαν βόμβα έπεσε λοιπόν στην Ντάουνινγκ Στριτ, αλλά και στη Βρετανία η αποκάλυψη της «Daily Telegraph» ότι μέλη του προσωπικού που εργάζονται στο γραφείο του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον διοργάνωσαν πέρυσι γιορτή εν μέσω πλήρους lockdown- και όχι απλώς σε μια «άσχετη χρονική στιγμή, αλλά κατά την παραμονή της κηδείας του πρίγκιπα Φιλίππου», οπότε η χώρα βρισκόταν σε περίοδο εθνικού πένθους.

Συγκεκριμένα, όπως σημείωνε το ρεπορτάζ-κόλαφος για τον BoJo, σύμβουλοι και δημόσιοι λειτουργοί συναντήθηκαν για να γιορτάσουν την αποχώρηση δύο μελών της ομάδας του πρωθυπουργού, του διευθυντή Επικοινωνίας Τζέιμς Σλακ και ενός εκ των προσωπικών του
φωτογράφων. Σύσσωμος ο βρετανικός Τύπος, που δεν… χαρίζεται σε τέτοια ζητήματα, εξαπέλυσε νέα σφοδρότατη επίθεση στον Τζόνσον, ο οποίος ήδη δίνει μάχη για την παραμονή του στη θέση του πρωθυπουργού, αφού ζήτησε συγγνώμη για άλλο πάρτι που είχε γίνει στην Ντάουνινγκ Στριτ, ξανά εν μέσω lockdown, το 2020!

Μάλιστα, και οι Αρχές διεμήνυσαν πως θα διεξαγάγουν ενδελεχή έρευνα, ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ενδείξεις διάπραξης αδικημάτων – «σπασίματος» δηλαδή των περιοριστικών μέτρων εν μέσω καραντίνας.

Πάντως, χθες, πολύ καθυστερημένα και αφού υποχρεώθηκε από τις εξελίξεις, το πρωθυπουργικό γραφείο ζήτησε συγγνώμη από το παλάτι και τη βασίλισσα Ελισάβετ.
«Είναι βαθιά λυπηρό το γεγονός ότι αυτό συνέβη σε ώρα εθνικού πένθους και το πρωθυπουργικό γραφείο ζήτησε συγγνώμη από το παλάτι» δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του Τζόνσον.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This