CNN Turk: Οι ΗΠΑ έτοιμες να εγκρίνουν την πώληση 40 μαχητικών F-16 στην Αγκυρα

Στροφή Ερντογάν! Θέλει να κλείσει όλα τα μέτωπα στην Αν. Μεσόγειο, πλην αυτών με Ελλάδα - Κύπρο

Must Read

Μετά τον ερχομό των πρώτων γαλλικών Rafale στην Ελλάδα να προκαλεί έντονο εκνευρισμό στην Αγκυρα, ο «σουλτάνος» επιχείρησε χθες νέα επικοινωνιακή ρελάνς, δίνοντας το στίγμα των κινήσεων που σχεδιάζει να κάνει η Τουρκία το επόμενο διάστημα.

Την ώρα που το CNN Turk μετέδιδε χθες πως οι ΗΠΑ ίσως δώσουν την έγκρισή τους στην Τουρκία για την αγορά 40 μαχητικών F-16 και 80 σετ αναβαθμίσεών τους, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στους εκπροσώπους του Τύπου, έπειτα από τη συνάντηση που είχε στην τουρκική πρωτεύουσα με τον Σέρβο ομόλογό του Αλεξάνταρ Βούτσιτς, εμφανίστηκε αποφασισμένος να κλείσει τα ανοιχτά μέτωπα που έχει η χώρα με άλλες χώρες της ανατολικής Μεσογείου. Εξαιρώντας, βέβαια, από τη διαδικασία αυτή την Ελλάδα και την Κύπρο.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ήδη η αρχή έγινε με την Αίγυπτο, ενώ τώρα θα πάρει σειρά και το Ισραήλ, όπου, ειδικά αναφερόμενος στο τελευταίο, εμφανίστηκε αισιόδοξος για μια πιθανή επίσημη επίσκεψη του Ισραηλινού προέδρου Ιζάκ Χέρτζογκ στην Αγκυρα. Ο «σουλτάνος» δεν παρέλειψε, βέβαια, να τονίσει πως η χώρα του ετοιμάζεται και για νέες γεωτρήσεις τόσο στη Μαύρη Θάλασσα όσο και στην ανατολική Μεσόγειο, όπου με τις κινήσεις του απειλεί να βάλει «φωτιά» σε μια ολόκληρη περιοχή. «Αυτή τη στιγμή διαθέτουμε τέσσερα πλοία γεωτρήσεων και δύο σεισμικών ερευνών, και όλα αυτά θα κάνουν όλες τις εργασίες σε Μαύρη Θάλασσα και Μεσόγειο. Και μαζί με αυτές τις εργασίες, πρώτα ο Αλλάχ, θα καταβάλλουμε προσπάθειες ώστε να διασφαλίσουμε δυνατότητες για το έθνος και την περιοχή. Διεξάγουμε εργασίες στη Μαύρη θάλασσα, ενώ και στη Μεσόγειο εμείς με αυτόν τον εξοπλισμό μας θα τις κάνουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This