Η Τουρκία στοχοποιεί την Iνδία: Ο Ερντογάν «φυτεύει» ΜΚΟ με σκοπό την αποσταθεροποίηση στο Κασμίρ

Must Read

Αποκαλύπτει ο Ανδρέας Μουντζουρούλιας

Η ΜΚΟ ΤΙΚΑ, η οποία χρηματοδοτεί τρομοκρατικές οργανώσεις στο Κασμίρ, θα ξεκινήσει σχεδόν 50 νέα έργα στο Πακιστάν το 2022

Όπως έχουν αναφέρει στο παρελθόν εκθέσεις των Ινδικών μυστικών υπηρεσιών, Τουρκικές ΜΚΟ χρηματοδοτούν φορείς που συνδέονται με αντι-ινδική δράση στο Κασμίρ.

Βάσει δύο εκθέσεων των ινδικών υπηρεσιών ασφαλείας, η Τουρκία επενδύει στη ριζοσπαστικοποίηση Ινδών μουσουλμάνων, μέσω της δραστηριοποίησης πρώην στελεχών του ISIS στην Ινδία, στοχεύοντας στη «μεταφορά τεχνογνωσίας» για μια μεγάλης κλίμακας αποσταθεροποίηση και προσπαθώντας να προσεταιριστεί το διαρκώς ριζοσπαστικοποιούμενο Πακιστάν, με παρεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις της Ινδίας μέσω των κρατικά ελεγχόμενων μέσων ενημέρωσης, οργανισμών, εκπαιδευτικών ινστιτούτων και ΜΚΟ, όπως η Τουρκική Υπηρεσία Συνεργασίας και Συντονισμού (TİKA), το Ινστιτούτο Yunus Emre (YEE), το Ίδρυμα Διεθνών Ανθρωπιστικών Αποστολών (IHH), η Πολιτιστική Ένωση Τουρκίας-Πακιστάν και το Προεδρείο Τούρκων της Διασποράς (YTB).

Η Τουρκία παρέχει πλούσιες υποτροφίες και εκπαιδευτικά προγράμματα ανταλλαγής για να σπουδάσουν στην Τουρκία μουσουλμάνοι Ινδοί από το Κασμίρ μέσω κρατικά επιχορηγούμενων ΜΚΟ. Μόλις οι φοιτητές προσγειωθούν στην Τουρκία τους προσεγγίζουν και τους αναλαμβάνουν άτομα που ενεργούν για λογαριασμό του Πακιστάν

Τέτοιες υποτροφίες παρέχουν πολλές ΜΚΟ, όπως μεταξύ άλλων το Ιδρυμα Τουρκικής Νεολαίας (TÜGVA) στην ανώτατη συμβουλευτική επιτροπή του οποίου έδρα έχει ο γιος του Ερντογάν, Μπιλάλ, και το Ιδρυμα Diyanet.

Τι αναφέρουν σήμερα τουρκικά και Πακιστανικά ΜΜΕ:

”Το Πακιστάν δεν είναι ξένη χώρα για εμάς”, δήλωσε ο Muhsin Balci, συντονιστής του προγράμματος TIKA.

”Η τουρκική κρατική υπηρεσία βοήθειας θα ξεκινήσει σχεδόν 50 νέα έργα στο Πακιστάν το 2022 για να βοηθήσει στην ανάπτυξη της εκπαίδευσης, της υγείας και της γεωργίας.

“Η TIKA εργάζεται τώρα σε περισσότερες από 150 χώρες και έχουμε κάνει περισσότερα από 30.000 έργα από την ίδρυσή μας σε διάφορες χώρες. Σε αυτά τα έργα μοιραζόμαστε τη γνώση και την τεχνογνωσία μας στον τομέα της εκπαίδευσης, της υγείας και της γεωργίας με χώρες από τα Βαλκάνια έως Αφρική, από τη Μέση Ανατολή έως τη Λατινική Αμερική”, δήλωσε ο Balci, ο οποίος πήγε στις αρχές Ιανουαρίου στο Ισλαμαμπάντ.

Επισκέφτηκε το κέντρο ψηφιοποίησης για τη διατήρηση σπάνιων βιβλίων σε μια βιβλιοθήκη που ίδρυσε η TIKA στο Πανεπιστήμιο Quaid e Azam και επίσης περιηγήθηκε στο Baitussalam Welfare Trust, όπου οι μαθητές παρουσίασαν μια παράσταση με ρομπότ στο Blatu Hub Technology Lab που ιδρύθηκε από την TIKA το 2018 .

“Το Πακιστάν είναι γεμάτο ταλέντα και μας δίνει τεράστια χαρά να παρέχουμε τεχνική υποστήριξη στο αδελφό μας έθνος. Το Πακιστάν δεν είναι ξένη χώρα για εμάς. Αυτό το έθνος μας έχει υποστηρίξει άνευ όρων και οι καρδιές μας χτυπούν ο ένας για τον άλλον”, είπε ο Μπάλτσι.

 

– Νέα έργα για το Πακιστάν το 2022

«Επεκτείνουμε την υποστήριξή μας από την εκπαίδευση στον τομέα της υγείας και της γεωργίας», δήλωσε ο Balci.

«Τα τμήματα και οι εταιρείες έρχονται σε εμάς για την τεχνική μας υποστήριξη και προσπαθούμε να προσφέρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Στόχος μας είναι να ξεκινήσουμε περισσότερα από 50 έργα φέτος στο Πακιστάν που θα διευκολύνουν τους οργανισμούς στην προώθηση νέων ταλέντων».

Η TIKA έχει επίσης δημιουργήσει πέντε μονάδες διήθησης νερού σε τρεις πόλεις για να παρέχει πρόσβαση σε ασφαλές πόσιμο νερό στους κατοίκους.

 

Ο Balci επαίνεσε την προθυμία των Πακιστανών αξιωματούχων να συνεργαστούν με την TIKA.

“Είτε πρόκειται για τον τομέα της υγείας, της ενέργειας ή της γεωργίας, οι πακιστανικές αρχές εμπιστεύονται την TIKA όσον αφορά την τεχνική υποστήριξη, και τα επόμενα χρόνια σχεδιάζουμε να ενισχύσουμε αυτή τη συνεργασία και στον τομέα της γεωργίας”, είπε.

Ενημερωμένες πηγές πιστεύουν ότι η Τουρκία υπό την παρούσα ηγεσία της, έχει αναδειχθεί σε καταφύγιο διάσπαρτων τρομοκρατικών ομάδων, των οποίων απώτερος στόχος, είναι η πραγματοποίηση τρομοκρατικών επιθέσεων σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Ινδίας.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This