Μπουρκίνα Φάσο: Ο στρατός έκανε πραξικόπημα και το ανακοίνωσε ζωντανά στην τηλεόραση!

Το -πρώην- κυβερνών κόμμα ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Καμπορέ γλίτωσε από μια απόπειρα δολοφονίας, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες

Must Read

Μέσω της δημόσιας τηλεόρασης ανακοίνωσε σήμερα ο στρατός της Μπουρκίνα Φάσο το πραξικόπημα που επέβαλε στη χώρα, επισημαίνοντας πως «καθαίρεσε» τον πρόεδρο Ροκ Κριστιάν Καμπορέ, ανέστειλε το Σύνταγμα, διέλυσε την κυβέρνηση και το κοινοβούλιο και έκλεισε τα σύνορα της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, μια ομάδα στρατιωτικών εμφανίστηκε στην τηλεόραση, με τον αξιωματικό που καθόταν στο κέντρο τους να διαβάζει την ανακοίνωση που υπέγραφε ο αντισυνταγματάρχης Πολ-Ανρί Σανταόγκο Νταμίμπα, ο οποίος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι, πιθανότατα, και ο νέος ισχυρός άντρας της χώρας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο στρατός «τερμάτισε» τη θητεία του Καμπορέ ο οποίος «αδυνατούσε να ενώσει τη χώρα» σε μια εποχή που αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις.

https://twitter.com/disclosetv/status/1485672787201122305

Οι στρατιωτικοί διαβεβαίωσαν ότι όσοι έχουν συλληφθεί βρίσκονται σε «ασφαλή τοποθεσία» και ότι η κατάληψη της εξουσίας έγινε «χωρίς βία». Η ανακοίνωση αυτή έγινε εξ ονόματος μιας άγνωστης μέχρι σήμερα οργάνωσης, του Πατριωτικού Κινήματος για την Ασφάλεια και την Αποκατάσταση ή MPSR, όπως είναι το ακρωνύμιό της στα γαλλικά. Οι πραξικοπηματίες στρατιωτικοί επικαλούνται ως λόγο για το κίνημά τους την επιδείνωση της κατάστασης ασφαλείας.

Προς το παρόν παραμένει άγνωστο το που βρίσκεται ο Καμπορέ, ενώ, κατά τη διάρκεια της νύχτας ακούγονταν σφοδρά πυρά από την περιοχή όπου βρίσκεται η επίσημη κατοικία του. Νωρίτερα, το κόμμα του ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος γλίτωσε από μια απόπειρα δολοφονίας, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This