Σε παράκρουση Ουκρανός στρατιώτης σκότωσε πέντε συναδέλφους του!

Τραυμάτισε και άλλους πέντε και διέφυγε.

Must Read

Ένας στρατιώτης της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας πυροβόλησε εναντίον συναδέλφων του μέσα σε εργοστάσιο, σκοτώνοντας πέντε και τραυματίζοντας άλλους πέντε. Κατόπιν απέδρασε έχοντας μαζί του το υπηρεσιακό του όπλο.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας: «Μέλος της ουκρανικής Εθνικής Φρουράς άνοιξε πυρ με τουφέκι εφόδου Καλάσνικοφ εναντίον των φρουρών του εργοστασίου, κατόπιν δραπέτευσε με το όπλο του. Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν».

Το συμβάν σημειώθηκε τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη στο εργοστάσιο Γιουζμάς, στο Νίπρο, στο κεντρικό τμήμα της χώρας, όπου παράγονται πύραυλοι-φορείς διαστημοπλοίων, συμβατικοί πύραυλοι για τις ένοπλες δυνάμεις, οχήματα, βιομηχανικά εργαλεία κ.λπ..

Ο δράστης, γεννημένος το 2001, είχε πάει να παραλάβει το όπλο του πριν αναλάβει βάρδια στη φρουρά. «Τα κίνητρα του εγκλήματος δεν είναι ακόμη γνωστά», σημείωσε ο διοικητής της Εθνικής Φρουράς, ο Νικολάι Μπαλάν.

Συνελήφθη ο 21χρονος στρατιώτης

Αρκετές ώρες μετά την τραγωδία, ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε τη σύλληψη ενός άνδρα ηλικίας 21 ετών ο οποίος κατάγεται από την περιοχή της Οδησσού και δημοσιοποίησε μια φωτογραφία του, όπου εμφανίζεται ξαπλωμένος στο χιόνι φορώντας στολή και με ξυρισμένο κρανίο.

«Ο Αρτέμ Ριαμπτσούκ συνελήφθη από αξιωματικούς της αστυνομίας στην περιοχή Ντνιπροπετρόφσκ», ανέφερε ο υπουργός Ντένις Μοναστίρσκι σε ανάρτησή του στο Facebook. Συνελήφθη στην πόλη Πιντγκορόντνε γύρω στις 07:30 ώρα Γκρίνουιτς (10:30, ώρα Ελλάδας), διευκρίνισε η αστυνομία, περίπου 15 χμ. από το σημείο των πυροβολισμών.

Μετά τη σύλληψη του στρατιώτη, ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε τη σύσταση επιτροπής η οποία θα ερευνήσει τις συνθήκες της τραγωδίας καθώς και την «ψυχική κατάσταση» του νεαρού άνδρα.

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This