Βρετανία: Μεγάλη απεργία εργαζομένων στα νοσοκομεία – Ζητούν αυξήσεις μισθών

Υποστηρίζουν πως, αν και αντιμετωπίζουν τους ίδιους κινδύνους μόλυνσης από Covid-19, όπως και οι εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί απευθείας από το NHS, πληρώνονται πολύ λιγότερο

Must Read

Για δύο ολόκληρες εβδομάδες θα απεργήσουν εκατοντάδες εργαζόμενοι της βρετανικής εταιρείας Serco, η οποία προσφέρει υποστηρικτικές υπηρεσίες στα νοσοκομεία της Βρετανίας, διαμαρτυρόμενοι για μισθολογική ανισότητα.

Ειδικότερα, περίπου 600 εργαζόμενοι της εν λόγω εταιρείας που προσφέρει υπηρεσίες εστίασης, καθαρισμού και μεταφορών, μεταξύ άλλων, αποτελώντας υπεργολάβο του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας (NHS), ξεκίνησαν σήμερα απεργία δύο εβδομάδων σε τρία νοσοκομεία του Λονδίνου (St. Barts, Royal London και Whipps Cross), όπως επεσήμανε εκπρόσωπος του συνδικάτου Unite, που εκπροσωπεί τους εργαζομένους.

Το Unite εξήγησε σε ανακοίνωσή του την Παρασκευή ότι οι εργαζόμενοι στην Serco λαμβάνουν έως και κατά 15% χαμηλότερους μισθούς σε σχέση με άλλους εργαζόμενους που κάνουν το ίδιο έργο και έχουν προσληφθεί απευθείας από το NHS. Η Serco πρότεινε πρόσφατα αύξηση μισθών κατά 3%, με αναδρομική ισχύ από τον Απρίλιο του 2021.

«Aντιμετωπίζονται με άσχημο τρόπο»

Οι εργαζόμενοι αυτοί «αντιμετωπίζουν τους ίδιους κινδύνους» μόλυνσης από Covid-19, όπως «και οι εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί απευθείας από το NHS. Για ποιο λόγο πληρώνονται πολύ λιγότερο, ενώ αντιμετωπίζονται με άσχημο τρόπο» από τη Serco, κατήγγειλε η Σάρον Γκρέιαμ, γενική γραμματέας του Unite.

Η Τάντι ΜακΌλεϊ, αρμόδια της Serco για τη σύναψη συμβολαίων με το νοσοκομείο St. Barts, απάντησε ότι η εταιρεία «είναι εξαιρετικά απογοητευμένη από την απεργία της Unite» παρά την προτεινόμενη αύξηση μισθών. «Ελπίζουμε ότι εκτενέστερες συνομιλίες με τη Unite (…) θα επιτρέψουν να βρεθεί μια λύση», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This