Τον σκότωσαν στο ξύλο επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα του

Must Read

Τον σκότωσαν για δύο μεροκάματα 

Κύμα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η άγρια δολοφονία νεαρού εργαζόμενου –πρόσφυγα από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό–, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου σε παραλία του Ρίο ντε Τζανέιρο, στη Βραζιλία.

Ο Μοΐζ Καμπαγκαμπέ, 24 ετών, δολοφονήθηκε στις 24 Ιανουαρίου, κοντά στο κιόσκι του παραλιακού μπαρ στην Μπάχα ντα Τσιζούκα όπου εργαζόταν.

Ζήτησε τα μεροκάματά του

Σύμφωνα με μαρτυρίες υπέστη επίθεση όταν ζήτησε από τον διαχειριστή δυο μεροκάματα που του οφείλονταν. «Ήθελε τα χρήματά του προτού γυρίσει στο σπίτι, ο διαχειριστής δεν ήθελε να τον πληρώσει. Λογόφεραν, ο διαχειριστής άρπαξε ένα ρόπαλο για τον χτυπήσει, ο Μοΐζ πήρε μια καρέκλα για να αμυνθεί», αφηγήθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αδερφός του θύματος, ο Σάμι Καμπαγκαμπέ, που ζει επίσης στο Ρίο.

Ο άνθρωπος που διαχειρίζεται το κιόσκι φώναξε γνωστούς του να τον βοηθήσουν κι άρχισαν να ξυλοκοπούν τον μετανάστη με ξύλα κι ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ. Σοκ προκαλεί το γεγονός ότι για να εξουδετερώσουν τον νεαρό, οι δράστες έδεσαν τους καρπούς και τους αστραγάλους του.

Στο βίντεο, ο νεαρός εικονίζεται πεσμένος κάτω, ενώ τουλάχιστον τρεις άνδρες ξεσπούν τη μανία τους πάνω του. Στο τέλος του βίντεο, πρόκειται για μονταρισμένα αποσπάσματα, διάρκειας τεσσάρων λεπτών, ένας από τους δράστες της επίθεσης προσπαθεί να τον επαναφέρει στη ζωή, μάταια, μετά τον μοιραίο ξυλοδαρμό.

Οργή και θλίψη

Σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, αρκετές διασημότητες καταδίκασαν το έγκλημα. «Έβαλα τα κλάματα διαβάζοντας την εξιστόρηση του φόνου του Μοΐζ Μουτζενγί Καμπαγκαμπέ (…). Το γεγονός ότι το κιόσκι λέγεται Tropicalia έκανε χειρότερο τον πόνο μου», ανέφερε ο συνθέτης και τραγουδιστής Καετάνο Βελόσο, ηγετική μορφή του πολιτιστικού κινήματος του «τροπικαλισμού», το οποίο για πολλούς έφερε επανάσταση στη βραζιλιάνικη μουσική τα χρόνια του 1960.

«Δεν είναι αυτό το Ρίο που αγαπώ, που με υποδέχθηκε με ανοικτή την αγκαλιά», δήλωσε ο Γκαμπιγκόλ, επιθετικός της Φλαμένγκο, της δημοφιλέστερης ποδοσφαιρικής ομάδας της βραζιλιάνικης μητρόπολης.

Απαρηγόρητη η μάνα

Τρεις άνθρωποι τέθηκαν υπό κράτηση, οι δύο εκ των οποίων παρουσιάστηκαν μόνοι τους και ομολόγησαν πως συμμετείχαν στον φόνο του νεαρού. Ο Μοΐζ Καμπαγκαμπέ έφθασε στη Βραζιλία, μαζί με μέρος της οικογένειάς του, το 2011. Έφυγε από τη ΛΔ Κονγκό για να σωθεί από την ένοπλη σύρραξη που μαστίζει τη γιγαντιαία αφρικανική χώρα επί δεκαετίες.

«Εγκαταλείψαμε τη ΛΔ Κονγκό για να μη μας σκοτώσουν, αλλά σκότωσαν τον γιο μου εδώ, όπως ακριβώς σκοτώνουν κόσμο στην πατρίδα μου (…) σαν να ήταν ζώο», δήλωσε η μητέρα του θύματος, σύμφωνα με την εφημερίδα O Globo.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This