Η πρόβλεψη των ΗΠΑ για την έκβαση της σύγκρουσης με την Ρωσία, προκαλεί τρόμο στην Ουκρανία!

Τι θα συμβεί τις πρώτες 72 ώρες, σύμφωνα με τις αμερικανικές υπηρεσίες

Must Read

Η ενημέρωση της Βουλής και της Γερουσίας των ΗΠΑ, αναφορικά με την πιθανή έκβαση μίας σύρραξης ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία, διέρρευσε και προκαλεί τρόμο στο Κίεβο. Η συλλογή πληροφοριών μάλιστα και η παράθεση των πιθανόν σεναρίων, έγινε από την «αφρόκρεμα» των υπηρεσιών των ΗΠΑ, μετά από εντολή του Λευκού Οίκου.

Είναι πραγματικά συντριπτική η πρόβλεψη για τις πρώτες 72 ώρες μίας τέτοιας σύγκρουσης, καθώς και τις ανθρώπινες απώλειες.

Σε ενημερώσεις κεκλεισμένων των θυρών στη Βουλή και τη Γερουσία την περασμένη εβδομάδα, ο στρατηγός Mark Milley ενημέρωσε τους νομοθέτες ότι το Κίεβο μπορεί να πέσει μέσα σε 72 ώρες, με κόστος 4.000 θανάτους Ρώσων στρατιωτών και 15.000 θανάτους Ουκρανών στρατιωτών, όπως αποκαλύπτουν πολλές πηγές του Κογκρέσου.

Τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης Μπάιντεν που ήταν παρόντα στις ενημερώσεις περιλάμβαναν τον Υπουργό Εξωτερικών Antony Blinken, τον Υπουργό Άμυνας Lloyd Austin, τη Διευθύντρια Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Avril Haines, τον Πρόεδρο του Μικτού Επιτελείου Στρατηγού Mark Milley, τον Υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας Alejandro Mayorkas, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Wally Adeyemo, τον Αναπληρωτή Γραμματέα Εμπορίου Ντον Γκρέιβς και τον Αναπληρωτή Διοικητή της USAID, Πρέσβη Isobel Coleman.

Οι νομοθέτες εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν ενήργησε αρκετά γρήγορα για να παράσχει στην Ουκρανία σημαντική στρατιωτική βοήθεια -όπως αντιαεροπορικά και πολλαπλά συστήματα εκτόξευσης πυραύλων- για να αμυνθεί έναντι μιας επικείμενης εισβολής.

Οι ουκρανοί δεν στηρίζονται πλέον στις ΗΠΑ και στρέφονται στην Βρετανία και τις χώρες της Βαλτικής

Οι επιτελείς των υπηρεσιών όμως εξέφρασαν τη θέση της κυβέρνησης, εκφράζοντας  ανησυχία ότι η παροχή σημαντικής αμυντικής βοήθειας πριν από μια εισβολή μπορεί να δώσει στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν μια δικαιολογία για να εισέλθει, επικαλούμενος τη δυτική επιθετικότητα.

Εν μέσω της αυξανόμενης ανησυχίας σχετικά με την πιθανή φυγή κεφαλαίων και νομισμάτων έξω από τη χώρα, τα αιτήματα της Ουκρανίας ήταν περισσότερο προσανατολισμένα προς την οικονομική στήριξη, λέει στο Fox ένα άτομο που γνωρίζει τον διάλογο.

Αν και ο Μπάιντεν με απόφαση του παρείχε 200 εκατομμύρια δολάρια σε αμυντική βοήθεια που διατέθηκε τον Δεκέμβριο, η Ουκρανία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε αντίστοιχη βοήθεια 600 εκατομμυρίων δολαρίων που προέρχεται από το Ηνωμένο Βασίλειο και χώρες της Βαλτικής, συμπεριλαμβανομένων φορητών αντιαεροπορικών πυραύλων Stinger παλαιότερης γενιάς και αντιαρματικών πυραύλων Javelin.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε πρόσφατα τροποποιησεις που επιτρέπουν τέτοιες ενισχύσεις από τρίτες χώρες.

Οι ΗΠΑ εργάζονται επίσης για να προετοιμαστούν για μια τεράστια προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, δήλωσε ένα άτομο που γνωρίζει τον σχεδιασμό. Οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι ηγούνται των συνομιλιών για τη στέγαση και τις μεταναστευτικές ροές, με την υπόθεση ότι οι Ουκρανοί πιθανότατα θα καταφύγουν σε γειτονικές χώρες και άλλα μέρη της Ευρώπης. ως αποτέλεσμα μιας ρωσικής εισβολής πλήρους κλίμακας.

Αυτές οι διαρροές έχουν προκαλέσει τρόμο στο Κίεβο, καθώς η αμερικανική βεβαιότητα ότι ο Πούτιν θα βρίσκεται στο Κίεβο εντός 72 ωρών, από την έναρξη της επίθεσης, ήδη προκαλεί αναταράξεις σ’ ολόκληρη τη χώρα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This