Αποσύρει το μη αναγκαίο προσωπικό της η Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο

«Μην ταξιδεύετε στην Ουκρανία λόγω των αυξημένων απειλών της ρωσικής στρατιωτικής δράσης», αναφέρει και σχετική ταξιδιωτική οδηγία.

Must Read

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ διέταξε την αποχώρηση Αμερικανών υπαλλήλων της Πρεσβείας στο Κίεβο, λόγω «συνεχιζόμενων αναφορών για συσσώρευση ρωσικού στρατού στα σύνορα με την Ουκρανία, υποδεικνύοντας πιθανή σημαντική στρατιωτική δράση κατά της Ουκρανίας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Και συνεχίζει η αμερικανική Πρεσβεία:

«Παρά τη συνετή μείωση του διπλωματικού μας προσωπικού, η βασική ομάδα της πρεσβείας μας θα παραμείνει στην Ουκρανία με τους πολλούς αφοσιωμένους Ουκρανούς συναδέλφους μας και το Υπουργείο Εξωτερικών, η USAID και άλλο προσωπικό των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο, θα συνεχίσουν να συμμετέχουν σε αδιάκοπες διπλωματικές προσπάθειες και προσπάθειες βοήθειας για την υποστήριξη της Ουκρανίας και για την επίλυση της κρίσης που προκάλεσε η Ρωσία με τη στρατιωτική της συσσώρευση.

Αυτές οι προσπάθειες θα συνεχιστούν αμείωτες, όπως και η δέσμευσή μας – ενωμένοι με τους συμμάχους και τους εταίρους μας – για μια κυρίαρχη, δημοκρατική και ευημερούσα Ουκρανία ως μέρος ενός ευρωπαϊκού μέλλοντος που είναι πλήρες, ελεύθερο και ειρηνικό».

Νωρίτερα, είχε εκδοθεί και αμερικανική ταξιδιωτική οδηγία επιπέδου 4 για την Ουκρανία:

«Μην ταξιδεύετε στην Ουκρανία λόγω των αυξημένων απειλών της ρωσικής στρατιωτικής δράσης και του COVID-19. Όσοι βρίσκονται στην Ουκρανία θα πρέπει να αναχωρήσουν αμέσως με εμπορικά ή ιδιωτικά μέσα. Εάν παραμείνετε στην Ουκρανία, να είστε προσεκτικοί λόγω εγκληματικότητας, πολιτικής αναταραχής και πιθανών πολεμικών επιχειρήσεων, εάν η Ρωσία αναλάβει στρατιωτική δράση. Ορισμένες περιοχές έχουν αυξημένο κίνδυνο», αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This