Χάος στη Λιβύη: Ο Ντμπέιμπα εξήγγειλε βουλευτικές εκλογές μέχρι το τέλος Ιουνίου

Η χώρα με τους δύο Πρωθυπουργούς...

Must Read

Ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Λιβύης Αμντουλχαμίντ Ντμπέιμπα επιβεβαίωσε ότι θα παραχωρήσει την εξουσία μόνο σε εκλεγμένη κυβέρνηση και ανακοίνωσε ένα σχέδιο για βουλευτικές εκλογές πριν από τα τέλη Ιουνίου, μετά την απόπειρα απομάκρυνσής του από το κοινοβούλιο.

Θυμίζουμε ότι η Λιβύη βρέθηκε με δύο αντίπαλους Πρωθυπουργούς, αφότου έχασε μια κρίσιμη προθεσμία για τις εκλογές του Δεκεμβρίου. Το κοινοβούλιο που συνεδρίασε στα ανατολικά διόρισε τον πρώην Υπουργό Εσωτερικών Φατί Μπασάγκα ως αντικαταστάτη του Ντμπέιμπα στην προσωρινή κυβέρνηση, στις 10 Φεβρουαρίου.

Οι βουλευτές ψήφισαν επίσης έναν νέο πολιτικό οδικό χάρτη που προβλέπει προεδρικές εκλογές εντός 14 μηνών.

Ο Ντμπέιμπα επέμεινε ότι θα παραχωρήσει την εξουσία μόνο σε μια εκλεγμένη κυβέρνηση και σε τηλεοπτικό διάγγελμα το βράδυ της Δευτέρας μίλησε κατά της «ηγεμονικής πολιτικής τάξης», ιδιαίτερα του ανατολικού κοινοβουλίου, του οποίου η «απερίσκεπτη» απόφαση να τον αντικαταστήσει «αναπόφευκτα θα οδηγήσει στον πόλεμο».

Με τη σειρά του ανακοίνωσε έναν νέο πολιτικό οδικό χάρτη που θα ξεκινήσει με βουλευτικές εκλογές «το αργότερο στις 24 Ιουνίου», ημερομηνία που σηματοδοτεί το τέλος της πολιτικής διαδικασίας υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Στην ομιλία του, ο Ντμπέιμπα είπε ακόμα ότι τις βουλευτικές εκλογές θα ακολουθήσει η σύνταξη συντάγματος, το οποίο θα θέσει τη νομική βάση για τις προεδρικές εκλογές, η ημερομηνία των οποίων δεν έχει διευκρινιστεί.

Στο μεταξύ, ο Μπασάγκα έχει προθεσμία έως τις 24 Φεβρουαρίου για να σχηματίσει κυβέρνηση και να την υποβάλει στη Βουλή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This