Βρετανία: «Πετάνε» τις μάσκες και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς!

Must Read

Τέλος στην υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας για τον κορωνοϊό (και) στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς βάζει η Βρετανία από αύριο, Τσικνοπέμπτη 24 Φεβρουαρίου, περνώντας, πλέον, στη φάση της ισχυρής σύστασης για τους πολίτες που τα χρησιμοποιούν.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το TfL (Transport for London), ο φορέας διαχείρισης των δημόσιων συγκοινωνιών του Λονδίνου, οι επιβάτες που χρησιμοποιούν το δίκτυο μεταφορών της βρετανικής πρωτεύουσας δεν θα είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα, κάνοντας, έτσι, ένα ακόμη βήμα επιστροφής στην κανονικότητα. «Η χρήση καλύμματος προσώπου δεν θα είναι, πλέον, προϋπόθεση για τη μεταφορά από τις 24 Φεβρουαρίου, αλλά θα υπάρχει ισχυρή σύσταση προς τους πελάτες και το προσωπικό να τα φορούν, εάν μπορούν», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το TfL.

Η Βρετανία, η οποία μετρά περισσότερους από 161.000 νεκρούς από την Covid-19, ανακοίνωσε σήμερα 39.656 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 164 θανάτους ασθενών που είχαν διαγνωστεί θετικοί έως και 28 ημέρες νωρίτερα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας, ο εβδομαδιαίος δείκτης παρουσιάζει πτωτική τάση τόσο για τις νέες μολύνσεις όσο και για τους θανάτους, σε σύγκριση με εκείνους των προηγούμενων εβδομάδων. Ειδικότερα, τις τελευταίες επτά ημέρες καταγράφεται μείωση των νέων μολύνσεων κατά 18,4% και των θανάτων κατά 13,4% συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα.

Καταργούνται όλα (σχεδόν) τα μέτρα

Από αύριο, εξάλλου, όσοι νοσούν με κορωνοϊό στη Βρετανία, θα μπορούν, εάν το επιθυμούν, να κυκλοφορούν ελεύθερα παντού, από την πρώτη μέρα της νόσησής τους, αφού δεν θα είναι υποχρεωτική, πλέον, η καραντίνα. Από τις 24 Μαρτίου θα μειωθεί η κρατική επιχορήγηση για τους χαμηλόμισθους ασθενείς, ενώ από την 1η Απριλίου σταματάει η δωρεάν χορήγηση τεστ για τον κορωνοϊό, τόσο για τους ασυμπτωματικούς, όσο και για τους συμπτωματικούς νοσούντες, με εξαίρεση τις ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας.

Οι απόψεις των αναλυτών για τη συγκεκριμένη απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης διίστανται, καθώς ο αρχικός προγραμματισμός ήταν τα μέτρα αυτά να καταργηθούν στα τέλη Μαρτίου. Κάποιοι τη χαρακτηρίζουν «ανόητη», εκτιμώντας ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει ακόμη, και κάποιοι άλλοι «γενναία». Οι τελευταίοι υποστηρίζουν όπως και ο Μπόρις Τζόνσον, ότι από εδώ και πέρα θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορωνοϊό, καθώς, όπως σημειώνουν η συντριπτική πλειοψηφία των Βρετανών είτε έχουν εμβολιαστεί είτε έχουν νοσήσει.

Είναι χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της χώρας, το 91% των ατόμων άνω των 12 ετών έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση και το 84% και τις δύο,  ενώ από τον Απρίλιο θα ξεκινήσει και ο εμβολιασμός των παιδιών από 5 ως 11 ετών.

Απελευθερώνονται πλήρως τα ταξίδια για τους εμβολιασμένους

Αναφορικά με τα ταξίδια προς την Αγγλία, ήδη από τις 11 του μηνός οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν είναι υποχρεωμένοι πλέον να κάνουν οποιοδήποτε τεστ ούτε πριν την αναχώρησή τους, ούτε μετά την άφιξή τους. Το μόνο που χρειάζεται είναι να συμπληρώσουν τη φόρμα επιβάτη, γνωστή ως PLF (Passenger Locator Form).

Οι ανεμβολίαστοι, από την άλλη, εξακολουθούν να είναι υποχρεωμένοι να κάνουν τεστ τόσο πριν φύγουν, όσο και μετά που θα φτάσουν στην Αγγλία.

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This