Επίθεση σε όλα τα μέτωπα ξεκινά η Ρωσία – Αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός των νεκρών

Έξι Έλληνες ομογενείς νεκροί - Στο πλευρό των Ρώσων Τσετσένοι μαχητές - 400 αντιαρματικά στέλνουν οι Γερμανοί στην Ουκρανία

Must Read

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έδωσε εντολή σε όλες τις στρατιωτικές δυνάμεις του στην Ουκρανία να διευρύνουν τις επιθέσεις τους προς όλες τις κατευθύνσεις.

Παρά τη διεθνή κατακραυγή για τον πόλεμο που μαίνεται και ήδη μετρά απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, μεταξύ των οποίων και έξι θανάτους Ελλήνων ομογενών, η Ρωσία ανακοίνωσε πως «διευρύνει την επίθεση» εναντίον της Ουκρανίας.

«Σήμερα όλες οι μονάδες έλαβαν τη διαταγή να διευρύνουν την επίθεση προς όλες τις κατευθύνσεις, σύμφωνα με το σχέδιο επίθεσης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Ο ίδιος υποστήριξε πως οι φιλορώσοι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, υποστηριζόμενοι από το ρωσικό στρατό, σημειώνουν «επιτυχίες». Οι ισχυρισμοί αυτοί δεν μπορούν να επαληθευθούν άμεσα από ανεξάρτητη πηγή.

Ανεβαίνει ο τραγικός υπολογισμός των νεκρών

Για τρίτη ημέρα οι συγκρούσεις συνεχίζονται αδιάκοπα με τις μάχες να διεξάγονται τόσο στην πρωτεύουσα το Κίεβο όσο και σε άλλες πόλεις της Ουκρανίας, με τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται δραματικά.

Οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι τουλάχιστον 198 άμαχοι έχουν σκοτωθεί από την αρχή της ρωσικής εισβολής, ενώ πολλαπλασιάζονται οι βομβαρδισμοί του Κιέβου και άλλων πόλεων, όπως το Χάρκιβ που βρίσκεται ανατολικά.

«Στις 26 Φεβρουαρίου, ως αποτέλεσμα ρωσικού βομβαρδισμού, 19 άμαχοι σκοτώθηκαν, 73 άνθρωποι τραυματίσθηκαν», ανέφερε ο Πάβελ Κιριλένκο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με το Ιντερφάξ.

Ο Κονασένκοφ επανέλαβε ότι ο ρωσικός στρατός δεν πλήττει κατοικημένες περιοχές, αλλά δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν κατοικίες να έχουν πληγεί από πυρά σε όλη τη χώρα.

Κατηγορώντας τις ουκρανικές αρχές ότι «εμπλέκουν τον άμαχο πληθυσμό» καθώς «μοιράζουν με τρόπο ανεξέλεγκτο» όπλα, ο ρώσος εκπρόσωπος δήλωσε επίσης ότι αυτό «θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε ατυχήματα και σε απώλειες».

Τσετσενικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στην Ουκρανία

Την ίδια ώρα ο ηγέτης της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ λέει πως τσετσενικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στην Ουκρανία.

Ο σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε πως Τσετσένοι μαχητές έχουν αναπτυχθεί στην Ουκρανία, ενώ προέτρεψε τους Ουκρανούς να ανατρέψουν την κυβέρνησή τους. Μάλιστα σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, ο Καντίροφ καυχήθηκε ότι οι τσετσενικές μονάδες δεν έχουν μέχρι στιγμής υποστεί απώλειες και ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα μπορούσαν εύκολα να καταλάβουν μεγάλες ουκρανικές πόλεις, μεταξύ αυτών την πρωτεύουσα Κίεβο, όμως αποστολή τους είναι να αποφύγουν τις απώλειες ζωών.

400 αντιαρματικά στέλνουν οι Γερμανοί στην Ουκρανία

Ισχυρή στρατιωτική ενίσχυση στέλνει η Γερμανία στην Ουκρανία. Το Βερολίνο ενέκρινε την αποστολή 400 αντιαρματικών ρουκετοβόλων όπλων (RPG) γερμανικής κατασκευής τα οποία θα παραδοθούν στους Ουκρανούς μέσω Ολλανδίας. 

Με αυτή την κίνηση η γερμανική κυβέρνηση ανατρέπει την μέχρι τώρα πολιτική της Γερμανίας περί απαγόρευσης αποστολής θανατηφόρων όπλων σε περιοχές κρίσης.

Καύσιμα και πολυβόλα στέλνει το Βέλγιο

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλεξάντερ Ντερ Κρόο το Βέλγιο στέλνει στην Ουκρανία καύσιμα και πολυβόλα.

«Η Ουκρανία ζήτησε από το Βέλγιο ποσότητα καυσίμων για να προμηθεύσει τα στρατεύματά της. Η χώρα μας έχει δεχθεί και θα παράσχει 3.800 τόνους καυσίμων. Το Βέλγιο θα προμηθεύσει επίσης 2.000 πολυβόλα στον ουκρανικό στρατό. Η περαιτέρω ανάλυση των αιτημάτων συνεχίζεται», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter.

Νορβηγία και Ολλανδία μετέφεραν στην Πολωνία τις πρεσβείες τους

Η μία χώρα μετά την άλλη δίνουν εντολή εγκατάλειψης στις πρεσβείες τους που βρίσκονται στην Ουκρανία. Μετά τη Σουηδία, Νορβηγία και Ολλανδία ανακοίνωσαν τη μεταφορά στην Πολωνία των πρεσβειών τους στην Ουκρανία λόγω της ρωσικής εισβολής.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ολλανδίας δικαιολόγησε την απόφασή του από την ανάγκη να εγγυηθεί την ασφάλεια του προσωπικού του.

«Ο υπουργός Εξωτερικών Βόπκε Χούκστρα αποφάσισε ο πρεσβευτής Γιένες ντε Μολ και η ομάδα του να μεταβούν αμέσως στη Γιαρόσλαβ, από την πλευρά της Πολωνίας, στα σύνορα με την Ουκρανία, για να συνεχίσουν από εκεί την εργασία τους», ανέφερε το υπουργείο σε ένα δελτίο τύπου.

Από την πλευρά της, η νορβηγική διπλωματία ανακοίνωσε ότι η πρεσβεία στο Κίεβο «έκλεισε προσωρινά και λειτουργεία μέχρι νεωτέρας» από την πρωτεύουσα της Πολωνίας, τη Βαρσοβία.

Η Λιθουανία κλείνει τον εναέριο χώρο της για τις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες

Από σήμερα τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας) η Λιθουανία θα απαγορεύσει στις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες να χρησιμοποιούν τον εναέριο χώρο της εξαιτίας της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Η Λιθουανία είναι η συντομότερη οδός από την ηπειρωτική Ρωσία προς το ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ, ο οποίος βρίσκεται ανάμεσα στη Λιθουανία και την Πολωνία, αμφότερες χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, στην ανατολική ακτή της Βαλτικής.

Διαβάστε επίσης:

Δύο οι νεκροί Έλληνες στο χωριό Σαρτανά – Τέσσερις νεκροί Έλληνες στο χωριό Μπουχάς

Δολοφονία Ελλήνων στο Ντονέτσκ: Η ρωσική πρεσβεία διαψεύδει κάθε ρωσική εμπλοκή

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This