Διεθνής Ένωση Φίλων της Κριμαίας: «Η τελευταία σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι»

Μία άλλη διάσταση για τα γεγονότα της Ουκρανίας

Must Read

Η Δήλωση της Διεθνούς Ένωσης Φίλων της Κριμαίας:

 

Εμείς, οι εκπρόσωποι της Διεθνούς Ένωσης Φίλων της Κριμαίας, όσον αφορά την απόφαση της Ρωσίας να διεξάγει ειδική στρατιωτική επιχείρηση για την αποστρατιωτικοποίηση και την αποναζικοποίηση της Ουκρανίας, σε συμφωνία με τις Συνθήκες Φιλίας και Αμοιβαίας Συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ (ΛΔΝ και ΛΔΛ), δηλώνουμε τα ακόλουθα.

Είναι φανερό για κάθε ορθά σκεπτόμενο άνθρωπο στη Γη, ότι η Ρωσία δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής μπροστά στις αντί-ρωσικές ενέργειες του εθνικιστικού καθεστώτος του Κιέβου, μπροστά στην επέκταση των στρατιωτικών εγκαταστάσεων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, μπροστά στον εκβιασμό της ουκρανικής ηγεσίας ότι θα προχωρήσει στην απόκτηση πυρηνικού οπλοστασίου και μπροστά στην άρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ να παράσχουν εγγυήσεις για μη επέκταση της συμμαχίας. Η τελευταία σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής της Ρωσίας, ήταν η συνέχιση των βομβαρδισμών και των σκοτωμών στην περιοχή του Ντομπάς, ακόμα και μετά την αναγνώρισή της ΛΔΝ και της ΛΔΛ από τη Μόσχα, αλλά και η απροθυμία του Κιέβου να εγκαταλείψει τα σχέδιά του για εκκαθάριση αυτών των δημοκρατιών.

Από τη δημιουργία της Ένωσής μας το 2017, έχουμε επανειλημμένα προειδοποιήσει δημόσια για την ανάγκη να πάψει ο αποκλεισμός της Κριμαίας και η κατάφωρη παραβίαση του δικαιώματος των κατοίκων της, να γίνουν σεβαστές οι ρωσικές θέσεις, για την αναγκαιότητα της επανάληψης ενός δημιουργικού διαλόγου ανάμεσα στα δυτικά κράτη και τη Ρωσική Ομοσπονδία, για την εφαρμογή της αρχής της αδιαίρετης και ισότιμης ασφάλειας για τις δύο πλευρές.

Συμμεριζόμαστε την άποψη που εξέφρασε η ρωσική ηγεσία, ότι οι Ουκρανοί εθνικιστές δεν θα συγχωρέσουν ποτέ τον λαό της Κριμαίας για την ελεύθερη επιλογή που έκαναν το 2014 και ότι το παρόν καθεστώς στο Κίεβο είναι έτοιμο για ένοπλες προκλήσεις εναντίον της Χερσονήσου (της Κριμαίας).

Η «Διεθνής Πλατφόρμα για την Από-Κατοχοποίηση της Κριμαίας (Πλατφόρμα της Κριμαίας)», το τυχοδιωκτικό σχέδιο του Κίεβου το 2021, που έτυχε της υποστήριξης των δυτικών κρατών και επισημοποιήθηκε με ένα ντοκουμέντο που συνυπέγραψαν, με σκοπό να αμφισβητηθεί και να απειληθεί η εδαφική ακεραιότητα της Ρωσίας, οδήγησε αναπόφευκτα σε σφοδρή επιδείνωση της κατάστασης, όχι μόνο στην περιοχή της Χερσονήσου, αλλά και σε όλη την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Όλες οι Λέσχες Φίλων της Κριμαίας στα κράτη τους, απαίτησαν από τις αρχές να μην πάρουν μέρος σε αυτό το προκλητικό σχέδιο. Δυστυχώς η έκκλησή μας να μην ακολουθήσουν αυτό τον ολισθηρό δρόμο, που οδηγεί σε στρατιωτική σύγκρουση, δεν ακούστηκε ούτε από τις ΗΠΑ, ούτε από την Ευρώπη.

Σε αυτή τη βάση και μαζί με όλους τους φιλειρηνικούς ανθρώπους του πλανήτη, τασσόμαστε υπέρ του ξεριζώματος του θερμοκηπίου του νεοναζισμού στην Ευρώπη στην περιοχή της Ουκρανίας και καλούμε τις ηγεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών και των χωρών του ΝΑΤΟ να σταματήσουν τις παράλογες και επικίνδυνες ενέργειες εναντίον του λαού της Κριμαίας και να επιδιώξουν έναν εποικοδομητικό διάλογο με τη Ρωσία, για τη διασφάλιση μιας ισότιμης και αμοιβαίας ασφάλειας.

Υπερασπιζόμαστε την ειρήνη στην Ευρώπη και στον κόσμο και τις σχέσεις ισότητας και καλής γειτονίας ανάμεσα στους λαούς

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This