«Τρικλοποδιά» από Facebook και Instagram σε ρωσικά κρατικά ΜΜΕ

Μπλόκο στην «κακή» ρωσική προπαγάνδα, για να ρέει μόνο η «καλή» δυτική…

Must Read

Το Facebook και το Instagram εμποδίζουν την πρόσβαση σε ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανακοίνωσε η μητρική εταιρεία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης Meta.

Ο Νικ Κλεγκ, επικεφαλής παγκόσμιων υποθέσεων της εταιρείας, δήλωσε ότι έλαβε αιτήματα από πολλές κυβερνήσεις και την ΕΕ, να λάβει μέτρα κατά των ρωσικών μέσων ενημέρωσης RT και Sputnik που ελέγχονται από το ρωσικό κράτος:

«Λάβαμε αιτήματα από ορισμένες κυβερνήσεις και την ΕΕ να λάβουμε περαιτέρω μέτρα σε σχέση με τα ρωσικά κρατικά ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης. Δεδομένης της εξαιρετικής φύσης της τρέχουσας κατάστασης, αυτή τη στιγμή θα περιορίσουμε την πρόσβαση στο RT και στο Sputnik σε ολόκληρη την ΕΕ. Θα συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τις κυβερνήσεις σε αυτό το θέμα».

Η Meta είπε ότι είχε αποκαλύψει ένα «σχετικά μικρό» δίκτυο παραπληροφόρησης που στόχευε την Ουκρανία, αποτελούμενο από περίπου 40 λογαριασμούς, σελίδες και ομάδες στις δύο πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε νωρίτερα ο τεχνολογικός συντάκτης της εφημερίδας Guardian, Dan Milmo.

Το δίκτυο διαχειριζόταν ιστοσελίδες που παρίσταναν ανεξάρτητες ειδησεογραφικές οντότητες και δημιουργούσε ψεύτικες περσόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, το Instagram, το Twitter, το YouTube, το Telegram καθώς και τα Odnoklassniki και VK στη Ρωσία, είπε η Meta.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This