Πούτιν: «Οι Ουκρανοί χρησιμοποιούν τους αμάχους σαν ασπίδα»

Ο Ρώσος πρόεδρος κατηγορεί τους Ουκρανούς ότι μάχονται σαν Ναζί

Must Read

Σε διάγγελμα προχώρησε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν την ώρα που ο πλανήτης παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις γύρω από το μέτωπο της Ουκρανίας και τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Κίεβο- Μόσχα, στη δυτική Λευκορωσία.

«Η Ουκρανία και η Ρωσία είναι ένας λαός» δήλωσε στην αρχή του διαγγέλματος ο πρόεδρος της Ρωσίας και στη συνέχεια, μιλώντας σε αυστηρό ύφος έκανε λόγο για εθνικιστική προπαγάνδα των Ουκρανών: «Υπάρχουν κατάλοιπα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Όποιος τον έζησε στο πλευρό του Χίτλερ είναι απέναντί μας. Είδαμε μισθοφόρους κι από τη Μέση Ανατολή» δήλωσε.

Μάλιστα κατηγόρησε τους Ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ότι χρησιμοποιούν τους αμάχους πολίτες σαν ασπίδα: «Βάζουν πυροβόλα μέσα σε αστικό ιστό, με αποτέλεσμα να υπάρχουν θύματα μεταξύ των αμάχων. Βάζουν τεθωρακισμένα δίπλα σε νηπιαγωγεία» δήλωσε. «Μόνο ναζί πολεμούν έτσι» σχολίασε και πρόσθεσε ότι Ουκρανοί ελεύθεροι σκοπευτές πυροβολούν όσους προσπαθούν να διαφύγουν.

Ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ότι ο ρωσικός στρατός ανοίγει δρόμους για να απομακρυνθούν οι άμαχοι ωστόσο οι ουκρανοί στρατιώτες τους μπλοκάρουν: «Ακόμα και οι Κινέζοι προσπαθούσαν να φύγουν από τη χώρα. Χιλιάδες είναι αυτοί που προσπαθούν να φύγουν. Τι κάνει η Ουκρανία; Τους μπλοκάρει και τους πάει στην Πολωνία. Εμείς έχουμε ανοίξει διαδρόμους για να φύγουν οι άμαχοι» σχολίασε.

Αποζημιώσεις στις οικογένειες των νεκρών

Ο ίδιος δήλωσε περήφανος για τους Ρώσους που αγωνίζονται και υποστήριξε ότι προσπαθούν να προστατεύσουν τον Ουκρανικό λαό: «Αγωνίζονται για τη Ρωσία και για να προστατέψουν τον ουκρανικό λαό» είπε και πρόσθεσε ότι θα δοθεί αποζημίωση σε κάθε ρωσική οικογένεια που βίωσε την απώλεια: «Θα δώσουμε 7 εκατ. ρούβλια σε κάθε οικογένεια που έχασε στρατιώτη».

 «Κανένας δεν θα μας απειλήσει, ούτε με πυρηνικά»

Ο Πούτιν προειδοποίησε ότι η Ρωσία δεν θα δεχτεί καμία απειλή: «Κανένας δεν θα μας απειλήσει, ούτε με πυρηνικά. Είμαστε ένας περήφανος λαός, με περήφανο στρατό. Θα κάνουμε πάντοτε ότι πρέπει για να είμαστε στο πλευρό των ανθρώπων. Προστατεύουμε τις οικογένειες, τα παιδιά, την παιδεία και την υγεία. Θα είμαστε στο πλευρό όσων υπέφεραν από την επιχείρηση στην Ουκρανία», ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος.

Δείτε επίσης: «Δεν θα παραδοθώ» λέει ο Ζελένσκι – Τι απάντησε για την σχέση του με τον Ερντογάν

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This