Φλοράνς Παρλί: Αναχώρησε για τη Ρουμανία το αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντε Γκωλ»!

«Η αποστολή είναι αυστηρά αποτρεπτική», καθώς η Γαλλία «δεν έχει πολεμικές προθέσεις»

Must Read

Με στόχο την προσαρμογή τους «στη νέα κατάσταση», όσον αφορά στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, «το αεροπλανοφόρο “Σαρλ Ντε Γκωλ” και η συνοδεία του εγκατέλειψαν την Κύπρο» με προορισμό τη Ρουμανία, ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης, η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί.

Τα αεροπλάνα του γαλλικού αεροπλανοφόρου, που στις αρχές Φεβρουαρίου είχε αναχωρήσει για τη Μεσόγειο, αρχικά για να συμμετάσχει στον αγώνα κατά του ISIS στη Συρία και το Ιράκ, θα πετάξουν βόρεια προς το έδαφος της Ρουμανίας, όπου θα έχουν την ικανότητα να παρατηρούν και να αποτρέπουν, ανέφερε η υπουργός, τονίζοντας, ότι «η αποστολή είναι αυστηρά αποτρεπτική» και ότι η Γαλλία «δεν έχει πολεμικές προθέσεις».

Η Παρλί υπενθύμισε ότι η Γαλλία είχε πραγματοποιήσει «αεροπορικές αποστολές από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία», αναφέροντας ότι «από τις 24 Φεβρουαρίου, στείλαμε μαχητικά αεροσκάφη και τα ανεφοδιαστικά τους από τη Γαλλία, για να εκτελέσουν αυτές τις αποστολές προστασίας, προς όφελος των κρατών της Βαλτικής και της Πολωνίας».

Θα επισκεφτεί τους Γάλλους στρατιώτες

Σημειώνεται, ότι η Γαλλίδα υπουργός ανακοίνωσε τη μετάβαση της την Κυριακή στη Ρουμανία, για να επισκεφτεί τους εκεί Γάλλους στρατιώτες, δηλώνοντας πως «τους αναπτύξαμε, γιατί οφείλουμε βοήθεια και αλληλεγγύη σε χώρες που ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που ανήκουν στην Ατλαντική Συμμαχία και που βρίσκονται πιο κοντά σε αυτή τη σύγκρουση. Θέλουμε να στείλουμε ένα αποτρεπτικό μήνυμα απέναντι στη Ρωσία, ώστε να μην κάνει άλλο ένα βήμα και να μην βάλει στο κεφάλι της να περάσει αυτό το όριο, που συνιστά η Ατλαντική Συμμαχία. Είμαστε χώρες δεσμευμένες από ένα σύμφωνο αλληλεγγύης και η Ρωσία γνωρίζει, ότι εάν κάποιος από εμάς δεχόταν επίθεση, τότε θα ανταπέδιδε ολόκληρη η Συμμαχία».

«Η Γαλλία θέλει να δώσει σήμα στη Ρωσία, ότι προστατεύουμε τους εαυτούς μας και ότι θα αμυνθούμε αν μας επιτεθούν. Στέλνουμε επίσης ένα μήνυμα στους εταίρους μας, τους συμμάχους μας, στους οποίους οφείλουμε αλληλεγγύη και βοήθεια. Αυτό θα κάνει η Γαλλία, στέλνοντας, όπως κάνει αυτή τη στιγμή, 500 στρατιώτες στη Ρουμανία», πρόσθεσε η Παρλί. Παράλληλα, ανέφερε ότι η Γαλλία είχε «πραγματοποιήσει αρκετές παραδόσεις όπλων, από την αρχή αυτής της εβδομάδας, στους Ουκρανούς», αρνούμενη, όπως σημειώνεται, να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This