Ξεπέρασαν τους 400 οι άμαχοι νεκροί στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον ΟΗΕ

Ανάμεσά τους και 27 παιδιά...

Must Read

Το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει επιβεβαιώσει τους θανάτους 406 αμάχων, συμπεριλαμβανομένων 27 παιδιών, στην Ουκρανία, από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου, τονίζοντας εκ νέου ότι ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων είναι πιθανό να είναι πολύ μεγαλύτερος.

Στη σχετική ανάρτησή του ο ΟΗΕ ανέφερε, επίσης, πως οι τραυματίες άμαχοι είναι 801 (οι 42 εκ των οποίων παιδιά), σημειώνοντας πως τα συγκεκριμένα στοιχεία καλύπτουν την περίοδο έως τις 6 Μαρτίου. Αξίζει να αναφερθεί πως ο χθεσινός απολογισμός ήταν 364 επιβεβαιωμένοι νεκροί.

Από την πλευρά του, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε σήμερα ότι τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε 16 επιθέσεις σε υγειονομικές μονάδες στην Ουκρανία, από την πρώτη ημέρα της ρωσικής εισβολής στη χώρα. «Μέχρι τις 7 Μαρτίου, ο ΠΟΥ έχει επαληθεύσει 16 επιθέσεις σε υποδομές υγειονομικής περίθαλψης στην Ουκρανία. Αυτές οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 24 Φεβρουαρίου και 3 Μαρτίου. Άλλα αναφερόμενα περιστατικά βρίσκονται επί του παρόντος σε διαδικασία επαλήθευσης», ανέφερε ο ΠΟΥ μέσω Twitter.

«Αυτές οι επιθέσεις οδήγησαν σε τουλάχιστον 9 θανάτους και 16 τραυματισμούς. Τουλάχιστον 7 από αυτούς τους τραυματίες είναι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας», επισήμανε ο Οργανισμός.

Τουλάχιστον 13 νεκροί σε αρτοποιία

Σημειώνεται πως τουλάχιστον 13 άμαχοι έχασαν σήμερα τη ζωή τους εξαιτίας των βομβαρδισμών που έπληξαν την πόλη Μακάροφ (Makariv), κοντά στο Κίεβο, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν πως την ώρα της επίθεσης τα θύματα εργάζονταν σε επιχείρηση παραγωγής ψωμιού.

https://twitter.com/TpyxaNews/status/1500852974838505473

Σύμφωνα με ουκρανικά ΜΜΕ, υπάρχουν τουλάχιστον 13 νεκροί άμαχοι, ενώ οι διασώστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν σώα πέντε άτομα. Τα πτώματα των 13 άτυχων ανθρώπων ανασύρθηκαν από το κατεστραμμένο κτίριο αρτοποιίας στην ευρύτερη περιοχή του Κιέβου, όπως ανέφεραν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε μία διαδικτυακή ανάρτησή τους. Πέντε άμαχοι διασώθηκαν σύμφωνα με την ίδια ανάρτηση, ενώ συνολικά περίπου 30 άνθρωποι εκτιμάται ότι βρίσκονταν στις εγκαταστάσεις της αρτοποιίας πριν από την επίθεση.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι επιθέσεις ρωσικών δυνάμεων έχουν αφήσει πάνω από 900 κοινότητες στην Ουκρανία χωρίς παροχές ηλεκτρικού ρεύματος, νερού και θέρμανσης. Αυτό ανέφερε σε σημερινή ανάρτησή του στο Twitter ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Μιχαΐλο Ποντόλιακ, σημειώνοντας: «Βάρβαροι του 21ου αιώνα. Η Ρωσία κατέστρεψε 202 σχολεία, 34 νοσοκομεία, πάνω 1500 κτίρια κατοικιών».

Από την πλευρά του, το Υπουργείο Ενέργειας της χώρας ανακοίνωσε ότι 646.000 άνθρωποι σε όλη την Ουκρανία δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα και ότι 130.000 είναι χωρίς παροχή φυσικού αερίου.

Ακόμη και 5 εκατομμύρια Ουκρανοί πρόσφυγες στην Ε.Ε.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση «θα πρέπει να προετοιμαστεί ακόμα και για 5 εκατομμύρια πρόσφυγες από την Ουκρανία», δήλωσε ο Ζοζέπ Μπορέλ σε δημοσιογράφους, λίγο πριν τη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, στο Μονπελιέ της Γαλλίας. «Χρειάζεται να είμαστε προετοιμασμένοι για να υποδεχθούμε ακόμα και 5 εκατομμύρια ανθρώπους, μιλούσαμε για 1,5 εκατομμύρια, τώρα θα είναι σίγουρα περισσότεροι», είπε ο ύπατος εκπρόσωπος της Ε.Ε. για την Εξωτερική Πολιτική.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να κινητοποιηθεί όχι μόνο με ανθρωπιστική βοήθεια προς την Ουκρανία, αλλά και με βοήθεια προς τα κράτη μέλη που θα υποδεχθούν πρόσφυγες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This