Οι ΗΠΑ επιβεβαιώνουν την ύπαρξη βιολογικών εργαστηρίων στην Ουκρανία!

Δια στόματος Νούλαντ: «Και ανησυχούμε ότι η Ρωσία θα αναλάβει τον έλεγχό τους»!

Must Read

«Υπάρχουν εγκαταστάσεις βιολογικής έρευνας στην Ουκρανία και ανησυχούμε ότι η Ρωσία θα αναλάβει τον έλεγχό τους»! Η αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ σε ακρόαση στο Κογκρέσο, επιβεβαίωσε με μια πρόταση τις ρωσικές αποκαλύψεις της Κυριακής!

«Οπότε συνεργαζόμαστε με τους Ουκρανούς για το πώς θα μπορέσουν να εμποδίσουν το να πέσουν αυτά τα υλικά έρευνας σε χέρια ρωσικών δυνάμεων», πρόσθεσε ακόμα η Αμερικανίδα.

Θυμίζουμε ότι την περασμένη Κυριακή η Ρωσία (μέσω του Ria Novosti) δημοσίευσε έγγραφα που δείχνουν ότι η Ουκρανία εργαζόταν (σε εργαστήρια που χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ) σε πάνω σε βιολογικά όπλα (όπως ο άνθρακας και η πανώλη) κοντά στα ρωσικά σύνορα, παραβιάζοντας έτσι το άρθρο 1 της απαγόρευσης των βιολογικών όπλων του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με τα συγκεκριμένα έγγραφα μάλιστα, το Πεντάγωνο είχε δώσει εντολή να τα καταστρέψουν.

Τα ρωσικά σχετικά έγγραφα
Τα ρωσικά σχετικά έγγραφα

«Καταπέλτης» η Ζαχάροβα

«Επιβεβαιώνουμε ότι, κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, το καθεστώς του Κιέβου διαπιστώθηκε ότι έκρυβε ίχνη στρατιωτικού βιολογικού προγράμματος που εφαρμόστηκε με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών», είχε σχολιάσει μεταξύ άλλων η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα, λίγο πριν τις δηλώσεις της Νούλαντ.

Η Ρωσίδα εκπρόσωπος ανέφερε ακόμα:

«Τεκμηρίωση για την επείγουσα εξάλειψη των εξαιρετικά επικίνδυνων παθογόνων της πανώλης, του άνθρακα, της τουλαραιμία, της χολέρας και άλλων θανατηφόρων ασθενειών στις 24 Φεβρουαρίου ελήφθη από υπαλλήλους ουκρανικών βιοεργαστηρίων. Αυτό περιελάμβανε μια οδηγία από το Υπουργείο Υγείας της Ουκρανίας σχετικά με την επείγουσα εξάλειψη των αποθηκευμένων αποθεμάτων άκρως επικίνδυνων παθογόνων που αποστέλλονται σε όλα τα βιοεργαστήρια. Αυτά τα υλικά βρίσκονται στη διαδικτυακή πύλη του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Αυτή η τεκμηρίωση αναλύεται τώρα διεξοδικά από ειδικούς των στρατευμάτων πυρηνικής, βιολογικής και χημικής προστασίας. Ωστόσο, ακόμη και σε αυτό το σημείο, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι τα συστατικά των βιολογικών όπλων αναπτύχθηκαν σε εργαστήρια της Ουκρανίας σε άμεση γειτνίαση με το ρωσικό έδαφος.

Η επείγουσα εξάλειψη των εξαιρετικά επικίνδυνων παθογόνων παραγόντων στις 24 Φεβρουαρίου διατάχθηκε για να αποτραπεί η αποκάλυψη παραβίασης του Άρθρου Ι της Σύμβασης για τα βιολογικά και τοξικά όπλα (BTWC) από την Ουκρανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Κινεζική «σφήνα»

Νωρίτερα, δυναμική παρέμβαση για το θέμα είχε κάνει και η Κίνα, η οποία ζήτησε εξηγήσεις από την αμερικανική Κυβέρνηση για τα εργαστήρια βιολογικού πολέμου στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον Κινέζο εκπρόσωπο Τύπου, οι ΗΠΑ διαθέτουν 26 βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία, τα οποία βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Πενταγώνου.

Όπως ανέφερε το κινεζικό CGTN, η Κίνα κάλεσε τις ΗΠΑ να δώσουν λεπτομέρειες για τους ιούς που έχουν αποθηκευτεί όλα αυτά τα χρόνια στα εργαστήρια, αλλά και για τα αποτελέσματα των ερευνών τους.

«Προτρέπουμε για άλλη μια φορά την πλευρά των ΗΠΑ να παράσχει πλήρη διευκρίνιση για τις βιοστρατιωτικές δραστηριότητές της εντός και εκτός των συνόρων της και να αποδεχθεί την πολυμερή επαλήθευση», είπε ο Κινέζος μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This