Αγρίεψε η «αρκούδα»: Ρωσικές αποκαλύψεις για επικείμενη επίθεση της Ουκρανίας στο Ντονμπάς!

Απόρρητα έγγραφα παρουσίασε η Μόσχα – Προειδοποιήσεις στη Δύση για «ταχεία» απάντηση στις κυρώσεις

Must Read

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει στα χέρια του άκρως απόρρητα έγγραφα που αποδεικνύουν, κατ’ αυτό, ότι η κυβέρνηση της Ουκρανίας ετοιμαζόταν να εξαπολύσει επίθεση μέσα στον Μάρτιο εναντίον των φιλορώσων αυτονομιστών στο Ντονμπάς, την ανατολική περιοχή της χώρας.

Το ρωσικό Υπουργείο δημοσιοποίησε έξι σελίδες των εγγράφων, που είναι συνταγμένα στα ουκρανικά και μοιάζουν να αναφέρονται στις προετοιμασίες μονάδων για στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ντονμπάς.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Ιγκόρ Κονασένκοφ:

«Κατά τη διάρκεια ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, απόρρητα έγγραφα της διοίκησης της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας αποκτήθηκαν από τους Ρώσους στρατιωτικούς. Αυτά τα έγγραφα επιβεβαιώνουν τη μυστική προετοιμασία από το καθεστώς του Κιέβου για μια επιθετική επιχείρηση στο Ντονμπάς τον Μάρτιο του 2022.

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας δημοσιεύει την αρχική μυστική διαταγή του διοικητή της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας, Συνταγματάρχη Στρατηγού Νικολάι Μπαλάν, με ημερομηνία 22 Ιανουαρίου 2022.

Μέρος των εγγράφων που παρουσίασε η Ρωσία
Μέρος των εγγράφων που δημοσιοποίησε η Ρωσία

Η διαταγή, που τέθηκε στη διοίκηση της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας, εξηγεί το σχέδιο για προετοιμασία μιας από τις ομάδες σοκ για επιθετικές επιχειρήσεις στη λεγόμενη «Επιχείρηση Κοινών Δυνάμεων» στο Ντονμπάς.

Θυμόμαστε τις δηλώσεις της ηγεσίας του καθεστώτος του Κιέβου ότι δεν υπήρχαν σχέδια για ένοπλη κατάληψη των λαϊκών δημοκρατιών του Λουγκάνσκ και του Ντόνετσκ. Τα πρωτότυπα των μυστικών στρατιωτικών εγγράφων της Εθνοφρουράς της Ουκρανίας αποδεικνύουν ξεκάθαρα την αναλήθεια αυτών των δηλώσεων».

Η Ρωσία προειδοποιεί για «ταχεία» απάντηση στις κυρώσεις της Δύσης

Η Ρωσία προειδοποίησε ότι εργάζεται για μια ευρεία απάντηση στις δυτικές κυρώσεις που ισχυρίστηκε ότι θα είναι «γρήγορες» και θα γίνουν αισθητές στις πιο ευαίσθητες περιοχές, αναφέρει το Reuters.

«Η αντίδραση της Ρωσίας θα είναι γρήγορη, στοχαστική και ευαίσθητη για όσους απευθύνεται», δήλωσε ο Ντμίτρι Μπιριτσέφσκι, διευθυντής του τμήματος οικονομικής συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Εν τω μεταξύ, η Μόσχα αποφάσισε να μειώσει τη χρήση αμερικανικών δολαρίων στα αποθεματικά της και τους εξωτερικούς διακανονισμούς της μετά τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τη Δύση στη χώρα, μετέδωσε το RIA επικαλούμενο δηλώσεις του διευθυντή οικονομικής συνεργασίας του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Ουκρανική απαγόρευση στις εξαγωγές ειδών δημητριακών, ζάχαρης, αλατιού και κρέατος

Η Κυβέρνηση της Ουκρανίας απαγόρευσε τις εξαγωγές σίκαλης, κριθαριού, φαγόπυρου, κεχριού, ζάχαρης, αλατιού και κρέατος ως το τέλος του έτους, σύμφωνα με απόφαση του ουκρανικού υπουργικού συμβουλίου που δημοσιεύτηκε σήμερα.

«Το καθήκον μας είναι να αντισταθούμε για 7-10 ημέρες»

Καθήκον των δυνάμεων της Ουκρανίας είναι να συγκρατήσουν την επίθεση των δυνάμεων της Ρωσίας, να μην τους επιτρέψουν να προελάσουν, τις επόμενες επτά ως δέκα ημέρες ώστε η Μόσχα να μην είναι σε θέση να ισχυριστεί ότι κατήγαγε νίκη, ανέφερε Oυκρανός αξιωματούχος.

Ο Βαντίμ Ντενισένκο, σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών, εξήγησε ότι η Ρωσία χρειάζεται απελπιστικά κάποια στρατιωτική νίκη, αναφέροντας τη Μαριούπολη και το Κίεβο ως τους πιο πιθανούς στόχους της Μόσχας.

«Χρειάζονται οπωσδήποτε κάποια νίκη προτού αναγκαστούν να διεξαγάγουν τις τελικές διαπραγματεύσεις», υποστήριξε ο Ντενισένκο μέσω Facebook. «Επομένως το καθήκον μας είναι να αντισταθούμε για 7-10 ημέρες».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This