ΗAE και Σαουδική Αραβία απορρίπτουν τις συνομιλίες με τον Μπάιντεν για το πετρέλαιο!

Must Read

Μπορεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, να επιθυμεί διακαώς συνομιλίες με τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για το πετρέλαιο, ένεκα της συνεχιζόμενης κρίσης στην Ουκρανία, ωστόσο, ως φαίνεται, μέχρι στιγμής πέφτει πάνω σε «τοίχο»!

Ειδικότερα, ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και ο σεΐχης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ αλ Ναχιάν, απέρριψαν αμφότεροι τo αμερικανικό αίτημα για συνομιλίες με τον Αμερικανό πρόεδρο, προκειμένου να βρεθεί μία «χρυσή τομή» στην προσφορά του πετρελαίου. «O Λευκός Οίκος δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και των de facto ηγετών της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, την ώρα που οι ΗΠΑ προσπαθούν να περιορίσουν την άνοδο της τιμής του πετρελαίου», δήλωσαν αξιωματούχοι της Μέσης Ανατολής και των ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Wall Street Journal».

Η σχέση του Ριάντ με την Ουάσιγκτον έχει επιδεινωθεί, από τότε που ανέλαβε τα ηνία η κυβέρνηση Μπάιντεν, με τη Σαουδική Αραβία να ζητά από τις ΗΠΑ περισσότερη υποστήριξη για την παρέμβασή τους στον εμφύλιο πόλεμο της Υεμένης, όπως επίσης και νομική ασυλία για τον πρίγκιπα Μοχάμεντ στις ΗΠΑ, δήλωσαν Σαουδάραβες αξιωματούχοι. Την ίδια ώρα, ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν αντιμετωπίζει πολλές αγωγές στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης εκείνης για τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι το 2018.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, τόσο ο Σαουδάραβας πρίγκιπας, όσο και ο σεΐχης των ΗΑΕ αρνήθηκαν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τον Αμερικανό πρόεδρο, ύστερα από αίτημα της Ουάσιγκτον. «Υπήρχε κάποια προσδοκία για ένα τηλεφώνημα, αλλά δεν συνέβη», υποστήριξε Αμερικανός αξιωματούχος. «Η συζήτηση αυτή θα γινόταν στο πλαίσιο ενεργοποίησης του πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιδιώκει να αυξήσει την προσφορά πετρελαίου

Την περασμένη εβδομάδα, ο Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ) αρνήθηκε να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου, παρά τις δυτικές εκκλήσεις. Οι πληροφορίες της «Wall Street Journal» βλέπουν το φως της δημοσιότητας την ώρα που η κυβέρνηση Μπάιντεν επιδιώκει να αυξήσει την προσφορά πετρελαίου, μετά την χθεσινή επίσημη ανακοίνωση ότι παγώνει την εισαγωγή ρωσικού πετρελαίου, με την τιμή του «μαύρου χρυσού» να εκτοξεύεται στα 130 δολάρια το βαρέλι, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 14 ετών.

Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ «άνοιξαν» για πρώτη φορά εδώ και χρόνια έναν δίαυλο επικοινωνίας με τη Βενεζουέλα, σύμμαχο της κυβέρνησης Πούτιν που διαθέτει τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This