Παράθυρο ελπίδας με πιθανή συνάντηση Πούτιν – Ζελένσκι

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για τη συνάντηση των δύο προέδρων σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου

Must Read

Ανοιχτό ενδεχόμενο για τετ α τετ του Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι άφησε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη ο διπλωματικός πυρετός και οι πιέσεις στη Ρωσία για κατάπαυση του πυρρός στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Πεσκόφ δεν απέκλεισε τη συνάντηση ανάμεσα στον Ρώσο πρόεδρο και τον Ουκρανό ομόλογό του, αρκεί όπως είπε η συνάντηση να είναι καλά προετοιμασμένη προκειμένου να φέρει παραγωγικά αποτελέσματα.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου απάντησε στο σχόλιο που έκανε ο τούρκος pροέδρος Ιμπραήμ Καλίν ότι «μια συνάντηση ανάμεσα στον Πούτιν και τον Ζελένσκι μπορεί να πραγματοποιηθεί σύντομα» με τρόπο που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο: «Κανείς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο συνάντησης μεταξύ Πούτιν και Ζελένσκι. Θεωρητικά, είναι πράγματι δυνατό» είπε ο Πεσκόφ.

Μάλιστα ο Ρώσος ηγέτης κατά την διάρκεια της συνάντησής του με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, δήλωσε ότι υπάρχουν κάποιες θετικές αλλαγές στην εξέλιξη των διαπραγματεύσεων.

Ο Πεσκόφ σχολιάζοντας τις κυρώσεις που αποφάσισε η Δύση για τη Ρωσία ανέφερε: «Ο οικονομικός πόλεμος που έχει ξεκινήσει εναντίον της χώρας μας δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν. Επομένως, είναι πολύ δύσκολο να προβλέψουμε κάτι. Η οικονομία μας υφίσταται ένα σοκ τώρα και υπάρχουν αρνητικές συνέπειες, θα ελαχιστοποιηθούν».

Οι προϋποθέσεις για τη συνάντηση

Αναφερόμενος στις προϋποθέσεις που πρέπει να προκύψουν για τη συνάντηση  των δύο προέδρων δήλωσε: «οι αντιπροσωπείες και οι υπουργοί πρέπει να προλειάνουν το έδαφος για να διασφαλίσουν ότι οι πρόεδροι δεν θα συναντηθούν μόνο για χάρη της διαδικασίας και μιας συνομιλίας, αλλά θα πραγματοποιήσουν μια συνάντηση για επιτύχει αποτελέσματα».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου τόνισε: «Η θέση της Ρωσίας δεν είναι μυστική, έχει διατυπωθεί και τεθεί υπόψη των Ουκρανών διαπραγματευτών. Περιμένουμε να λάβουμε τις διευκρινίσεις τους».

«Ένας πραγματικός Ρώσος δεν ντρέπεται ποτέ να είναι Ρώσος»

Μάλιστα σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το σύνθημα «ντρέπομαι που είμαι Ρώσος» το οποίο χρησιμοποίησαν Ρώσοι πολίτες που καταδικάζουν την εισβολή στην Ουκρανία, ο Πεσκόφ ήταν κάθετος: «Ένας πραγματικός Ρώσος δεν ντρέπεται ποτέ να είναι Ρώσος. Αν κάποιος λέει τέτοια πράγματα, τότε απλώς δεν είναι Ρώσος», είπε και σημείωσε ότι η Δύση έχει προωθεί τα αντιρωσικά αισθήματα, ενώ κάλεσε τους ηγέτες να πάψουν να υποκινούν τη ρωσοφοβία.

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This