Επικοινωνία Ζελένσκι-Μπένετ: «Το Ισραήλ μας είπε να παραδοθούμε» – Διαψεύδει το Ισραήλ

Άμεση η διάψευση της κυβέρνησης του Ισραήλ στο δημοσίευμα της μεγαλύτερης ισραηλινή εφημερίδας

Must Read

Συμβουλές περί αποδοχής της πρότασης του Ρώσου προέδρου έδωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σύμφωνα με τη Jerusalem Post. Το ρεπορτάζ πάντως της εφημερίδας, η οποία επικαλείται πηγές της ουκρανικής κυβέρνησης, διαψεύστηκε από την κυβέρνηση του Ισραήλ και μάλιστα τον εκπρόσωπο του Μπένετ, ως «ανυπόστατο».

Η ισραηλινή εφημερίδα πάντως επικαλείται αξιωματούχο της ουκρανικής κυβέρνησης, αναφέροντας ότι στο διάλογο που είχαν με τον Ναφτάλι Μπένετ, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ φέρεται να του είπε να δεχθεί τις πολλές θυσίες της Ουκρανίας που ζητάει ο Βλαντιμίρ Πούτιν για να τελειώσει ο πόλεμος το συντομότερο.

Ωστόσο ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεν ακολούθησε τη συμβουλή του Ναφτάλι Μπένετ. Όπως αναφέρει το ισραηλινό μέσο, η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, ο οποίος φέρεται να είπε στον Ζελένσκι ότι «αν ήμουν στη θέση σας, θα σκεφτόμουν τις ζωές του λαού μου και θα δεχόμουν την προσφορά». Ο Ουκρανός πρόεδρος του απάντησε σύντομα «σε ακούω».

Αυτοί οι ισχυρισμοί πάντως διαψεύστηκαν επίσημα από τον εκπρόσωπο Μπένετ.

«Ο Μπένετ μας είπε να παραδοθούμε, δεν έχουμε καμία πρόθεση να το κάνουμε»

Όπως έγινε γνωστό, η συμβουλή δεν άρεσε στον Ζελένσκι και τους ανθρώπους του. Μάλιστα, ο αξιωματούχος εξήγησε στη Jerusalem Post: «ο Μπένετ μας είπε να παραδοθούμε. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να το κάνουμε. Γνωρίζουμε ότι η προσφορά του Πούτιν είναι μόνο η αρχή».

Στο πλαίσιο αυτό, ο αξιωματούχος είπε ότι το Ισραήλ ζήτησε από την Ουκρανία να σταματήσει τα αιτήματα για περισσότερη στρατιωτική και αμυντική βοήθεια, διότι αυτό θα μπορούσε να βλάψει τη διαμεσολάβηση της Ιερουσαλήμ. Ωστόσο, το γραφείο του Ζελένσκι δεν θεωρεί ότι θα μπορέσουν να υπάρξουν αποτελέσματα από αυτή τη διαμεσολάβηση.

Τέλος, δήλωσε ότι ο Ναφτάλι Μπένετ λειτουργεί ως γραμματοκιβώτιο και απλώς περνάει μηνύματα μεταξύ των δύο πλευρών ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, ένας διαμεσολαβητής πρέπει να προσπαθήσει να βρει έναν συμβιβασμό μεταξύ των δύο πλευρών και να παραθέσει και τις δικές του προσφορές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This