Συγκινεί ο πατέρας του εγκλωβισμένου Έλληνα πρόξενου στη Μαριούπολη

«Ανησυχούμε. Έχουν τρόφιμα για 4-5 ημέρες», λέει ο Γιώργος Ανδρουλάκης

Must Read

Ώρες αγωνίας ζουν οι γονείς και η οικογένεια του Έλληνα πρόξενου που παραμένει εγκλωβισμένος σε καταφύγιο στη Μαριούπολη. Την ώρα που η πόλη φλέγεται και οι ουκρανικές δυνάμεις προσπαθούν να την κρατήσουν υπό τον έλεγχο τους στην Ελλάδα οι συγγενείς του Μανώλη Ανδρουλάκη προσεύχονται να γυρίσει σώος πίσω στην πατρίδα.

Ο πατέρας του Έλληνα πρόξενου, Γιώργος Ανδρουλάκης μιλά στο Star και συγκλονίζει περιγράφοντας τις δύσκολες ώρες που περνά ο γιος του αλλά και όσοι βρίσκονται μαζί του στο καταφύγιο.

«Έχουν τρόφιμα για 4-5 ημέρες»

«Ανησυχούμε. Περισσότερο η μητέρα του γιατί δεν υπάρχουν τηλέφωνα εκεί. Είναι καλά στην υγεία του, αλλά σιγά σιγά τα τρόφιμα τα οποία έχουν τελειώνουν. Κάτι θα πρέπει να γίνει. Έχουν τρόφιμα για 4 -5 μέρες, νερό λίγο παραπάνω για να πίνουν μόνο πόσιμο» δηλώνει ο Γιώργος Ανδρουλάκης, πατέρας του Έλληνα πρόξενου στη Μαριούπολη.

«Περισσότερο κουράγιο δίνει αυτός σε μας παρά εμείς σ’αυτόν. Έχει συναίσθηση της κατάστασης προσπαθεί και τον εαυτό του να προσέξει και τη δουλειά του να κάνει αν χρειαστεί. Το ηθικό είναι υψηλό», λέει για τον γιο του.

Ο Μανώλης Ανδρουλάκης είναι γέννημα θρέμα στρατιωτικής οικογένειας, καθώς ο πατέρας του είναι αντιστράτηγος εν αποστρατεία. Ο Έλληνας διπλωμάτης βρίσκεται στο υπόγειο καταφύγιο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη έξω από την Μαριούπολη.

Μαζί του βρίσκεται μια ολόκληρη κοινότητα που αριθμεί 100 υπάλληλους του ΟΑΣΕ που μαζί με τις οικογένειες τους προστατεύονται από την εισβολή των ρωσικών δυνάμεων.

Ο Μανώλης Ανδρουλάκης ανέλαβε τα  καθήκοντα του λίγο πριν ξεσπάσει ο πόλεμος και είναι ο μοναδικός ευρωπαίος διπλωμάτης που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην πολιορκημένη Μαριούπολη. Πίσω στην πατρίδα τον περιμένουν η οικογένεια του και το μόλις 7 μηνών αγοράκι του.

Κάνουμε τα πάντα για να απομακρυνθούν οι άμαχοι

Άρωγος στην προσπάθεια ο Έλληνας πρέσβης Φραγκίσκος Κωστελλένος, ο επικεφαλής της τεράστιας επιχείρησης για να απομακρυνθούν άμαχοι από την Μαριούπολη.

«Κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας και γω σε συνεννόηση με το υπουργείο εξωτερικών. Το υπουργείο έχει συνεχή επικοινωνία με τις δύο πλευρές, επιδιώκουμε να επιτευχθεί μία κατάπαυση του πυρός να ανοίξει πράσινος διάδρομος για να μπορέσουν να φύγουν από το κτίριο του ΟΑΣΕ όπου είναι ο κύριος Ανδρουλάκης» δηλώνει ο κ. Κωστελλένος.

Διαβάστε ακόμα: Έτοιμοι να διαπραγματευτούν, αλλά όχι να παραδοθούν οι Ουκρανοί – Επτά νεκροί από πυροβολισμούς σε κομβόι αμάχων

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This