Η Μόσχα ανέλαβε την ευθύνη για την αεροπορική επιδρομή στη Λβιβ με τουλάχιστον 35 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες

Την ίδια ώρα, πρόοδο στις διαπραγματεύσεις εντός της εβδομάδας «βλέπουν» οι δύο πλευρές

Must Read

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανέλαβε την ευθύνη για τη σημερινή φονική επίθεση κοντά στην πόλη Λβιβ, στα σύνορα της Ουκρανίας με την Πολωνία, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 35 άνθρωποι, υποστηρίζοντας ότι χτύπησε «μισθοφόρους».

Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ανέφερε ότι από την επίθεση εξουδετερώθηκαν έως και 180 «ξένοι μισθοφόροι» και «μεγάλες ποσότητες» οπλισμού και υπογράμμισε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει τις επιθέσεις κατά ξένων μισθοφόρων. Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης της Λβιβ δήλωσε ότι 35 άνθρωποι είναι πλέον επιβεβαιωμένα νεκροί και 134 τραυματίστηκαν, μετά την επίθεση με ρουκέτες στη βάση του Διεθνούς Κέντρου Διατήρησης της Ειρήνης και Ασφάλειας.

Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, δύο μεγάλες εκρήξεις σημειώθηκαν στην ουκρανική στρατιωτική βάση στο Γιάβοριν, μόλις 12 χιλιόμετρα από τα ουκρανοπολωνικά σύνορα. Οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις έχουν φιλοξενήσει στο παρελθόν ξένους στρατιωτικούς εκπαιδευτές από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ.

Εννέα ακόμη άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε αεροπορικές επιδρομές στην πόλη Μικολάιφ, στα νότια της Ουκρανίας, με το Reuters να μεταδίδει ότι ο περιφερειακός κυβερνήτης Βιτάλι Κιμ έδωσε τον αριθμό των νεκρών σε διαδικτυακή δήλωση. Η εν λόγω πόλη θεωρείται «κλειδί» για οποιαδήποτε μελλοντική επίθεση στο λιμάνι της Οδησσού, πιο κάτω στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

Αισιοδοξία σε διπλωματικό επίπεδο

Την ίδια ώρα, σε διπλωματικό επίπεδο υπάρχει μία χαραμάδα αισιοδοξίας, καθώς Ρώσοι και Ουκρανοί αξιωματούχοι διατύπωσαν τις πιο αισιόδοξες έως σήμερα εκτιμήσεις τους σχετικά με την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις συνομιλίες για τον πόλεμο στην Ουκρανία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα εντός των ημερών.

Από την πλευρά της, η Γουέντι Σέρμαν, αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ,  δήλωσε πως η Ρωσία δείχνει σημάδια προθυμίας να δεσμευτεί σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις σχετικά με τον τερματισμό του πολέμου, όπου χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους, για να γλυτώσουν από τις συνεχιζόμενες για 18η ημέρα σήμερα εχθροπραξίες.

Η Ουκρανία λέει πως είναι πρόθυμη να διαπραγματευτεί, όχι όμως να παραδοθεί ή να αποδεχθεί οποιοδήποτε τελεσίγραφο. «Δεν θα υποχωρήσουμε καταρχήν σε οποιαδήποτε θέση. Η Ρωσία το καταλαβαίνει αυτό τώρα. Η Ρωσία έχει ήδη αρχίσει να συνομιλεί εποικοδομητικά», δήλωσε ο διαπραγματευτής και σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Μιχαΐλο Ποντόλιακ, σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο. «Πιστεύω ότι θα πετύχουμε κάποια αποτελέσματα. Είναι ζήτημα ημερών», σημείωσε.

Από την πλευρά του, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε ότι ο Λέονιντ Σλούτσκι, εκ των Ρώσων αντιπροσώπων, ανέφερε ότι οι συνομιλίες κατέγραψαν ουσιαστική πρόοδο. «Βάσει των προσωπικών προσδοκιών μου, αυτή η πρόοδος ενδέχεται να αναπτυχθεί τις επόμενες ημέρες σε μια κοινή θέση και των δύο αντιπροσωπειών, σε έγγραφα προς υπογραφή», δήλωσε.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This