«Άρχισαν να μας πυροβολούν, ο φίλος μου έμεινε πίσω» λέει ο συνάδελφος του Αμερικανού δημοσιογράφου που έπεσε νεκρός στο Ιρπίν

Η συγκλονιστική μαρτυρία του Χουάν Αρρεντόντο που ήταν μαζί με τον Μπρεντ Ρενό όταν δέχτηκε τους πυροβολισμούς

Must Read

Άγιο είχε ο δεύτερος Αμερικανός δημοσιογράφος καθώς σώθηκε από την επίθεση που δέχτηκε μαζί με τον συνάδελφο του στο Ιρπίν, κοντά στο Κίεβο της Ουκρανίας.

Δεν στάθηκε το ίδιο τυχερός ο συνάδελφος του Μπρεντ Ρενό, ο οποίος μετά από πυροβολισμό που δέχτηκε στο λαιμό έπεσε νεκρός.

Την ώρα που οι γιατροί περιποιούνται τα τραύματά του, ο Χουάν Αρρεντόντο μιλά για τις τραγικές στιγμές που έζησε, που λίγο έλειψε να του στερήσουν τη ζωή.

«Ήμασταν απέναντι από μια από τις πρώτες γέφυρες στο Ιρπίν. Θα κινηματογραφήσουμε πρόσφυγες που φεύγουν και μπήκαμε σε ένα αυτοκίνητο. Κάποιος προσφέρθηκε να μας πάει στην άλλη γέφυρα», περιγράφει ο δεύτερος Αμερικανός δημοσιογράφος, που μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο του Κιέβου.

https://twitter.com/annalisacamilli/status/1502978846500573185?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1502978846500573185%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.newsit.gr%2Fkosmos%2Fpolemos-stin-oukrania-arxisan-na-mas-pyrovoloun-o-filos-mou-emeine-piso%2F3486176%2F

«Περάσαμε ένα σημείο ελέγχου και άρχισαν να μας πυροβολούν. Έτσι, ο οδηγός έστριψε και συνέχισαν να μας πυροβολούν», είπε για την ώρα της επίθεσης.

Ακόμη δεν γνωρίζει ότι ο συνάδελος του δεν τα κατάφερε και ερωτηθείς για το τι συνέβη στον έτερο Αμερικανό δημοσιογράφο είπε: «Ο φίλος μου είναι ο Μπρεντ Ρενό και έχει πυροβοληθεί και έχει μείνει πίσω. Δεν ξέρω πώς είναι. Είδα ότι έχει πυροβοληθεί στον λαιμό, χωριστήκαμε. Εμένα με μετέφερε ένα ασθενοφόρο». 

Όσον αφορά στο θύμα, αρχικά οι πρώτες πληροφορίες θεωρούσαν πως ήταν δημοσιογράφος των New York Times, κάτι που ωστόσο διέψευσαν με επίσημη ανακοίνωσή τους οι New York Times, καθώς η συνεργασία τους είχε λήξει από το 2015.

Ποιος ήταν ο δημοσιογράφος που σκοτώθηκε στο Ιρπίν

Όπως αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ ο 51χρονος Μπρεντ Ρενό ήταν ένας ιδιαίτερα ταλαντούχος σκηνοθέτης, ενώ στο παρελθόν είχε εργαστεί και ως ανταποκριτής των New York Times. Είχε επίσης συνεργαστεί με την HBO, το NBC, το Discovery, το PBS και το ViceNews. 

Η μεγάλη του αγάπη ήταν τα ντοκιμαντέρ, με κάποιες από τις δουλείες να έχουν αποσπάσει βραβεία Peabody και DuPont. Μαζί με τον αδερφό του Γκρεγκ αφιέρωσε πάνω από δύο δεκαετίες στην παραγωγή ταινιών και τηλεοπτικών προγραμμάτων. Μάλιστα είναι γνωστοί για τις ιστορίες που έχουν παρουσιάσει από τους πολέμους στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, στον σεισμό στην Αϊτή, στην πολιτική αναταραχή στην Αίγυπτο και στη Λιβύη, στον αγώνα για τη Μοσούλη, τον εξτρεμισμό στην Αφρική, στη βία των καρτέλ στο Μεξικό και αλλά στη προσφυγική κρίση των νέων στην Κεντρική Αμερική.

Η δουλειά τους έχει κερδίσει πολλά από τα κορυφαία βραβεία στην τηλεόραση και τη δημοσιογραφία, όπως ένα βραβείο Peabody, δύο βραβεία Columbia DuPont, δύο βραβεία Overseas Press Club, ένα βραβείο Edward R. Murrow, ένα βραβείο IDA, μια υποψηφιότητα DGA για Καλύτερους Σκηνοθέτες και πολλές Υποψηφιότητες για Emmy.

Οι ταινίες τους έχουν επίσης αποσπάσει κριτική στους Entertainment Weekly, Rolling Stone, Forbes, USA Today, New York Times, Filmmaker Magazine, Los Angeles Times και American Cinematographer.

Διαβάστε ακόμα: Νεκρός Αμερικανός δημοσιογράφος στο Ιρπίν – Δεν συνεργαζόταν με τους «New York Times»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This