Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις – Στις φλόγες το εργοστάσιο αεροσκαφών Antonov – Εικόνες σοκ από το Κίεβο

Ρωσικοί βομβαρδισμοί σε πολλές ουκρανικές πόλεις - Άνοιξε χερσαίος διάδρομος που συνδέει την Κριμαία με το Ντονμπάς, λένε οι φιλορώσοι

Must Read

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν όταν μια οβίδα χτύπησε εννιαόροφη πολυκατοικία στο βορειοδυτικό Κίεβο το πρωί, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Ουκρανίας.

Την ίδια στιγμή, το εργοστάσιο αεροσκαφών Antonov στην ουκρανική πρωτεύουσα βομβαρδίστηκε επίσης από τις ρωσικές δυνάμεις, ανακοίνωσε η διοίκηση της πόλης του Κιέβου.

Η τοποθεσία, γνωστή και ως Hostomel, βρίσκεται περίπου 11 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του κέντρου και είναι το σημαντικότερο διεθνές αεροδρόμιο εμπορευμάτων της χώρας, καθώς και μια σημαντική στρατιωτική αεροπορική βάση.

 

https://twitter.com/KyivIndependent/status/1503270631844032517

Οι ρωσικοί βομβαρδισμοί κατέστρεψαν 7 σπίτια στην επαρχία Ζίτομιρ σύμφωνα με τους Ουκρανούς τραυματίζοντας τουλάχιστον 4 άτομα, ενώ μια άλλη επίθεση έπληξε τον πύργο της τηλεόρασης στο Ρίβνε, μια βορειοδυτική πόλη, σταματώντας το τηλεοπτικό σήμα.

Αεροπορική επιδρομή έγινε και στην πόλη Σνιχουρίβκα των 12.000 ανθρώπων, στην περιφέρεια Μικολάιβ με απολογισμό τουλάχιστον 1 άτομο νεκρό και 5 σπίτια κατεστραμμένα.

Τουλάχιστον τρεις άμαχοι έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα του νυχτερινού βομβαρδισμού της Ακτίρκα στην περιοχή Σούμι. Αυτό αναφέρει τουλάχιστον ο δήμαρχος της πόλης Pavel Kuzmenko.

Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις, «όχι» της Ρωσίας σε κυανόκρανους

Εν τω μεταξύ, ο νέος γύρος συνομιλιών μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης, θα ξεκινήσει στις 10:30 ώρα Κιέβου (και Ελλάδας), δήλωσε σήμερα το πρωί ο Αντόν Γκερασένκο σύμβουλος του Ουκρανού Υπουργού Εσωτερικών.

Η Ρωσία, σε μια άλλη εξέλιξη, δεν βλέπει λόγο να σταλούν κυανόκρανοι του ΟΗΕ στην Ουκρανία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Πιοτρ Ιλίισεφ, διευθυντής του τμήματος διεθνών οργανισμών του ΥΠΕΞ, σημείωσε ότι δεν υπάρχει ανάγκη για ειρηνευτική δύναμη όσο η Ρωσία έχει τον έλεγχο, σύμφωνα με το RIA.

Πέθανε η πολυφωτογραφημένη έγκυος

Μια έγκυος γυναίκα που εμφανίστηκε σε πολλές φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν ευρέως μετά τον ρωσικό βομβαρδισμό σε ουκρανικό νοσοκομείο πέθανε μαζί με το μωρό της, αναφέρει το Associated Press.

Η γυναίκα ξέφευγε από τον βομβαρδισμό στο μαιευτήριο όπου επρόκειτο να γεννήσει στην πολιορκημένη πόλη Μαριούπολη. Οι εικόνες της γυναίκας που μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε ασθενοφόρο με φορείο είχαν κάνει τον γύρο του κόσμου καθώς οι διασώστες την έβγαζαν μέσα από τα ερείπια.

https://twitter.com/KyivIndependent/status/1503272880930447361

Χερσαίος διάδρομος που συνδέει την Κριμαία με το Ντονμπάς

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της προσαρτημένης (από το 2014) στη Ρωσία χερσονήσου της Κριμαίας υποστήριξε σήμερα ότι υπάρχει πλέον χερσαίος διάδρομος που συνδέει τη χερσόνησο με την περιοχή των φιλορώσων αυτονομιστών, το Ντονμπάς, στην ανατολική Ουκρανία.

Κατά το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, ο Γκιόργκι Μουράντοφ είπε πως οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν δρόμο που οδηγεί από την Κριμαία στη Μαριούπολη. Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής επιβεβαίωση ή διάψευση από την ουκρανική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον Μουράντοφ, αυτό θα επιτρέψει να σταλεί στους κατοίκους της περιφέρειας Ντανιέτσκ ανθρωπιστική βοήθεια. Το Κίεβο ωστόσο κατηγορεί τα ρωσικά στρατεύματα ότι εμπόδισαν τη διέλευση οχηματοπομπής με ανθρωπιστική βοήθεια για το πολιορκημένο λιμάνι της Μαριούπολης.

Ο ΠΟΥ για τον «απελπιστικά απαραίτητο» ιατρικό εξοπλισμό

«Ο απελπιστικά απαραίτητος ιατρικός εξοπλισμός και εξοπλισμός, συμπεριλαμβανομένων κιτ τραυματισμών, φτάνει στην Ουκρανία για να στηρίξει ένα σύστημα υγειονομικής περίθαλψης που αντιμετωπίζει έλλειψη προμηθειών εν μέσω της εισβολής της Ρωσίας», δήλωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Οι αλυσίδες ανεφοδιασμού έχουν διαταραχθεί σοβαρά, με πολλούς διανομείς να έχουν αποκλειστεί, ορισμένα αποθέματα απρόσιτα λόγω στρατιωτικών επιχειρήσεων, οι προμήθειες φαρμάκων εξαντλούνται, καθώς τα νοσοκομεία αγωνίζονται να φροντίσουν τους ασθενείς και τους τραυματίες, ανέφερε ακόμα.

Τα αντικείμενα που αποστέλλονται περιλαμβάνουν γεννήτριες οξυγόνου, ηλεκτρικές γεννήτριες, απινιδωτές, οθόνες, φάρμακα αναισθησίας, άλατα επανυδάτωσης, γάζες και επιδέσμους. Ο ΠΟΥ είπε ότι οι προμήθειες διανέμονται σε συντονισμό με το υπουργείο Υγείας της Ουκρανίας, με την υποστήριξη ενός κόμβου υποστήριξης στη γειτονική Πολωνία.

«Ο τρέχων εκτιμώμενος αριθμός των ανθρώπων που επηρεάστηκαν στην Ουκρανία είναι 18 εκατομμύρια, εκ των οποίων τα 6,7 εκατομμύρια είναι εσωτερικά εκτοπισμένοι», σχολιάζει ο ΠΟΥ και προσθέτει: «Σχεδόν 3 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This