Σε εξέλιξη οι «σκληρές διαπραγματεύσεις» για τέσσερα ζητήματα – Ουκρανός ΥΠΕΞ: «Δώστε μας όπλα»

Εκρήξεις στο Κίεβο - «Ζημιές 120 δισεκ. δολαρίων από τη ρωσική εισβολή», λέει το Υπουργείο Οικονομίας

Must Read

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο τέταρτος γύρος των συνομιλιών Ρωσίας-Ουκρανίας, αυτή τη φορά μέσω τηλεδιάσκεψης. Όπως ανακοίνωσε ο Μικχάιλο Ποντόλιακ, σύμβουλος του Προέδρου της χώρας ΒολοντΙμίρ Ζελένσκι, οι διαπραγματεύσεις είναι «σκληρές» και εστιάζουν σε τέσσερα ζητήματα.

«Διαπραγματεύσεις. 4ος γύρος. Για ειρήνη, κατάπαυση του πυρός, άμεση αποχώρηση στρατευμάτων και εγγυήσεις ασφαλείας. Σκληρή συζήτηση. Αν και η Ρωσία αντιλαμβάνεται την ανοησία των επιθετικών της ενεργειών, εξακολουθεί να έχει την αυταπάτη ότι 19 ημέρες βίας κατά των ουκρανικών ειρηνικών πόλεων είναι η σωστή στρατηγική», έγραψε χαρακτηριστικά στο twitter.

Ζημιές δισεκατομμυρίων

Από το Υπουργείο Οικονομίας της Ουκρανίας, έγινε γνωστό ότι η χώρα υφίσταται ζημιές 120 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη ρωσική επιχείρηση.

Όπως ανέφερε ακόμα ο αναπληρωτής Υπουργός, Ντένις Κούντιν «η Ουκρανία θα αρχίσει να υπολογίζει τις απώλειες του ΑΕΠ που σχετίζονται με τον πόλεμο τον Απρίλιο».

Εκρήξεις στο Κίεβο – Ένας τελικά ο νεκρός στην εννιαόροφη πολυκατοικία

Αρκετές δυνατές εκρήξεις ακούστηκαν στο κέντρο του Κιέβου, σύμφωνα με τους δημοσιογράφους του Kyiv Independent.

Οι εκρήξεις φέρεται να είναι από τα συστήματα αεράμυνας της πρωτεύουσας που κατέρριψαν ρωσικούς πυραύλους με στόχο το Κίεβο.

Εν τω μεταξύ, η Κρατική Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης της Ουκρανίας ανανέωσε την εκτίμησή της και ανέφερε πως ένα άτομο σκοτώθηκε τελικά στον βομβαρδισμό της εννιαόροφης πολυκατοικίας στο Κίεβο νωρίς το πρωί και όχι δύο όπως είχε πει αρχικά.

«Δώστε μας όλα τα απαραίτητα όπλα»

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα κάλεσε τη Δύση να προμηθεύσει την Ουκρανία με όπλα και να εφαρμόσει περισσότερες κυρώσεις στη Ρωσία για να βοηθήσει να αποτραπεί η εμπλοκή άλλων χωρών σε μια ευρύτερη σύγκρουση.

«Σε όσους στο εξωτερικό φοβούνται μήπως τους σύρουν στον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Ουκρανία αντεπιτίθεται με επιτυχία. Χρειαζόμαστε να μας βοηθήσετε να πολεμήσουμε. Δώστε μας όλα τα απαραίτητα όπλα. Εφαρμόστε περισσότερες κυρώσεις στη Ρωσία και απομονώστε την πλήρως. Βοηθήστε την Ουκρανία να αναγκάσει τον Πούτιν σε αποτυχία και θα αποτρέψετε έναν μεγαλύτερο πόλεμο», έγραψε ο Κουλέμπα στο Twitter.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This