Κεραυνοί του Ισραήλ κατά της πρόθεσης των ΗΠΑ για άρση κυρώσεων στο Ιράν

Το Ισραήλ είχε προβλέψει τον κίνδυνο και κράτησε ουδέτερη στάση

Must Read

Κοινή ανακοίνωση του πρωθυπουργού Naftali Bennett και του ΥΠΕΞ, Yair Lapid:
Το Ιρανικό καθεστώς είναι μια τρομοκρατική οργάνωση που έχει δολοφονήσει χιλιάδες ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων Αμερικανών. Αρνούμαστε να πιστέψουμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αφαιρούσαν τον χαρακτηρισμό τους ως «τρομοκρατική οργάνωση».

Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε η ανακοίνωση της κυβέρνησης του Ισραήλ, αναφορικά με τις φήμες ότι ο Μπάιντεν σκέφτεται να άρει τις κυρώσεις κατά του Ιράν, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτικός προμηθευτής έναντι του ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν είναι η Χεζμπολάχ στον Λίβανο, είναι η Ισλαμική Τζιχάντ στη Γάζα, είναι οι Χούτι στην Υεμένη, είναι οι πολιτοφυλακές στο Ιράκ. Το IRGC είναι υπεύθυνο για επιθέσεις εναντίον Αμερικανών πολιτών και αμερικανικών δυνάμεων σε όλη τη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένου του περασμένου έτους. Το IRGC βρισκόταν πίσω από τα σχέδια δολοφονίας ανώτερων αξιωματούχων της αμερικανικής κυβέρνησης. Το IRGC συμμετείχε στη δολοφονία εκατοντάδων χιλιάδων Σύριων άμαχοι, κατέστρεψαν τον Λίβανο και καταπιέζουν βάναυσα τους Ιρανούς αμάχους. Σκοτώνουν Εβραίους επειδή είναι Εβραίοι, Χριστιανούς επειδή είναι Χριστιανοί και Μουσουλμάνους επειδή αρνούνται να τους παραδοθούν.

Αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της βίαιης μηχανής καταπίεσης στο Ιράν. Τα χέρια τους έχουν πάνω τους το αίμα χιλιάδων Ιρανών και τη συντετριμμένη ψυχή της ιρανικής κοινωνίας.

Η προσπάθεια διαγραφής του IRGC από την λίστα με τρομοκρατικές οργανώσεις αποτελεί προσβολή για τα θύματα και θα αγνοούσε μια τεκμηριωμένη πραγματικότητα που υποστηρίζεται από αδιαμφισβήτητα στοιχεία.

Δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι ο χαρακτηρισμός του IRGC ως τρομοκρατικής οργάνωσης θα αφαιρεθεί με αντάλλαγμα την υπόσχεση να μην βλάψει τους Αμερικανούς.

Η καταπολέμηση της τρομοκρατίας είναι μια παγκόσμια αποστολή, μια κοινή αποστολή όλου του κόσμου. Πιστεύουμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα εγκαταλείψουν τους στενότερους συμμάχους τους με αντάλλαγμα κενές υποσχέσεις από τρομοκράτες.

Το μήνυμα αυτό που Ισραήλ είναι το δεύτερο τελεσίγραφο που δέχεται η κυβέρνηση Μπάιντεν σχετικά με τις προθέσεις της για σύσφιξη των σχέσεων με το Ιράν. Το πρώτο τελεσίγραφο ήρθε από τους άραβες, όπου Αίγυπτος, Μπαχρέιν, Εμιράτα και Σαουδική Αραβία προειδοποίησαν την αμερικανική κυβέρνηση να μην τολμήσει να άρει τις κυρώσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This