Ομιλία Πούτιν σε κατάμεστο στάδιο της Μόσχας: Πήγαμε στην Ουκρανία για να σταματήσουμε τη γενοκτονία στο Ντονμπάς

Η υπέρλαμπρη φιέστα στήθηκε με αφορμή τον εορτασμό της συμπλήρωσης 8 χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας

Must Read

Ενώ διανύουμε την 23η ημέρα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν εμφανίστηκε σήμερα σε μια εντυπωσιακή φιέστα για την 8η επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας, στο κατάμεστο στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας.

«Θα πετύχουμε όλους τους στόχους μας», είπε ο Ρώσος πρόεδρος, υποστηρίζοντας ότι η ρωσική επέμβαση έγινε μετά τη διάπραξη «γενοκτονίας» στην ανατολική Ουκρανία. «Βλέπουμε πόσο ηρωικά πολεμούν τα παιδιά μας στη διάρκεια αυτής της επιχείρησης, πώς πολεμούν για την “αποκατάσταση” της Κριμαίας, ο ένας δίπλα στον άλλο, αποτελώντας ασπίδα σαν αδέλφια. Πάει καιρός που είχαμε να νιώσουμε τόση ενότητα και αλληλεγγύη μεταξύ μας», είπε, ενώ 90.000 κόσμος από κάτω τον ζητωκραύγαζε, φωνάζοντας διάφορα συνθήματα και ανεμίζοντας ρωσικές σημαίες.

«Οι κάτοικοι της Κριμαίας είναι αυτοί που έχουν κάνει τη σωστή επιλογή, έχουν βάλει εμπόδιο στον εθνικισμό και τον ναζισμό που συνεχίζει να υπάρχει στο Ντονμπάς, με τιμωρητικές επιχειρήσεις κατά αυτού του πληθυσμού. Έχουν πέσει θύματα αεροπορικών επιδρομών και αυτό είναι αυτό που λέμε γενοκτονία. Η αποφυγή της είναι ο στόχος της στρατιωτικής μας επιχείρησης στην Ουκρανία. Αναστήσαμε τα εδάφη της Κριμαίας και ξέρουμε ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε τώρα και θα εφαρμόσουμε όλα τα σχέδιά μας», είπε επίσης ο Πούτιν.

Ο ανταποκριτής των Financial Times στη Μόσχα σχολιάζει: «Ο Πούτιν σε ένα γιγαντιαίο γήπεδο, με τα συνθήματα πίσω του να γράφουν “Για έναν κόσμο χωρίς ναζισμό, Για τη Ρωσία». «Ο Πούτιν δικαιολόγησε τον πόλεμο στην Ουκρανία, μιλώντας για την αποσχιστική διένεξη στο Ντονμπάς. “Αυτό ήταν μια πραγματική γενοκτονία. Στόχος της ειδικής μας επιχείρησης ήταν να το σταματήσουμε”», συμπλήρωσε. Παντού υπήρχε το σύμβολο «Ζ», σύμβολο της εισβολής στην Ουκρανία. Ακόμη και οι παρουσιαστές φορούσαν κονκάρδες με το γράμμα «Ζ», ενώ πολύς κόσμος το σχημάτιζε με τα χέρια του.

Υπήρξε πάντως και ένα απρόοπτο στην όλη διοργάνωση, καθώς η ζωντανή αναμετάδοση της ομιλίας του Πούτιν στο κατάμεστο στάδιο διακόπηκε κάποια στιγμή, με την κρατική τηλεόραση να προβάλει ξαφνικά εικόνες με πατριωτικά εμβατήρια και τραγούδια. Λίγη ώρα αργότερα, ο γραμματέας Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, εξήγησε πως η μετάδοση διακόπηκε ξαφνικά, επειδή υπήρξε τεχνική βλάβη στον σέρβερ.

Σημειώνεται πως στο στάδιο Λουζνίκι, το μεγαλύτερο της χώρας που, μεταξύ άλλων, φιλοξένησε και τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, σύμφωνα με εκτιμήσεις βρέθηκαν περί τους 90.000 άνθρωποι, ανάμεσά τους κρατικοί υπάλληλοι, εργαζόμενοι σε κρατικές επιχειρήσεις και φοιτητές που μεταφέρθηκαν ως εκεί με λεωφορεία.

Στη σκηνή, εξάλλου, ανέβηκε για να τραγουδήσει η Πολίνα Γκαγκάρινα, η οποία το 2015 είχε εκπροσωπήσει τη Ρωσία στη Eurovision, αλλά και αρκετοί ακόμη Ρώσοι pop stars, μεταξύ των οποίων και ο αγαπημένος του Ρώσου προέδρου, Νικολάι Ραστοργκούεφ.

https://twitter.com/Paugog/status/1504814022243328021

Κρατική δημοσκόπηση δίνει 77,2% στον Πούτιν

Στο μεταξύ νέα δημοσκόπηση του κρατικού ινστιτούτου VtsIOM, που διενεργήθηκε στο διάστημα από 7 έως 13 Μαρτίου, δίνει στον Πούτιν 77,2% θετικές γνώμες, σε σύγκριση με το 74,6% την περασμένη εβδομάδα (+2,6%). Σύμφωνα με το ίδιο ινστιτούτο, το 79,6% των ερωτηθέντων εξέφρασαν την απόλυτη εμπιστοσύνη τους στον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου.

  • Δείτε απόσπασμα από την ομιλία του Πούτιν:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This