Ντοκουμέντα για τα βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία έδωσαν στη δημοσιότητα οι Ρώσοι

«Τα χρηματοδοτούσε το Πεντάγωνο» καταγγέλλουν οι ρωσικές δυνάμεις

Must Read

Έγγραφα και εικόνες – ντοκουμέντα έδωσαν οι στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσίας για τα βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία τα οποία όπως καταγγέλλουν χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ.

Ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας Δυνάμεων Πυρηνικής, Βιολογικής και Χημικής Προστασίας, Ιγκόρ Κιρίλοφ επικαλείται έγγραφο με ημερομηνία 6 Μαρίου του 2015, στο οποίο φαίνεται ότι το Πεντάγωνο εμπλέκεται στην κατασκευή βιολογικών όπλων στα εργαστήρια της Ουκρανίας: «Υπήρχε άμεση συμμετοχή του Πενταγώνου στην χρηματοδότηση στρατιωτικών βιολογικών έργων στην Ουκρανία» σημείωσε σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Πιστεύουμε ότι εξαρτήματα βιολογικών όπλων κατασκευάζονταν στο έδαφος της Ουκρανίας» δήλωσε ο Κιρίλοφ και πρόσθεσε ότι τα έγγραφα «έχουν υπογραφές πραγματικών αξιωματούχων και είναι πιστοποιημένα από σφραγίδες οργανώσεων».

Μάλιστα ο ίδιος σημείωσε ότι οι ΗΠΑ χρηματοδότησαν επίσημα τα έργα μέσω του Υπουργείου Υγείας της Ουκρανίας, σύμφωνα με την Συμφωνία για τις Κοινές Βιολογικές Δραστηριότητες. Ωστόσο, τα στοιχεία δείχνουν ότι οι πραγματικοί αποδέκτες κεφαλαίων περίπου 32 εκατομμυρίων δολαρίων ήταν τα εργαστήρια του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας στο Κίεβο, την Οδησσό, τη Λβίβ και το Χάρκοβο.

«Αυτές οι εγκαταστάσεις επιλέχθηκαν από την Διοίκηση Μείωσης Απειλών του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ (DTRA) και την ανάδοχο Black and Veatch, για να πραγματοποιήσουν το έργο UP-8, που στοχεύει στην μελέτη των παθογόνων παραγόντων του αιμορραγικού πυρετού Κριμαίας-Κονγκό, της λεπτοσπείρωσης και των χανταϊών» υποστήριξε, είπε ο Κιρίλοφ, παρουσιάζοντας μια διαφάνεια με το αίτημα του Πενταγώνου.

«Κατά την άποψή μας, το ενδιαφέρον των στρατιωτικών βιολόγων των ΗΠΑ οφείλεται στο γεγονός ότι αυτά τα παθογόνα έχουν φυσικές εστίες τόσο στην Ουκρανία όσο και στην Ρωσία και η χρήση τους μπορεί να συγκαλυφθεί ως ‘φυσικές εστίες ασθενειών’», πρόσθεσε.

«Εντός των εργαστηρίων, κατά τα πειράματα που διεξήχθησαν απομονώθηκαν, τρία βακτήρια τα οποία μπορούσαν να προκαλέσουν (πανώλη, βρουκέλλωση και λεπτοσπείρωση) και έξι οικογένειες ιών, συμπεριλαμβανομένων των κορωνοϊων, οι οποίοι ήταν όλοι ανθεκτικοί στα φάρμακα και εξαπλώθηκαν γρήγορα από τα ζώα στους ανθρώπους» εξήγησε ο Κιρίλοφ και στη συνέχεια έδειξε επίσημα έγγραφα που επιβεβαίωναν την μεταφορά 5.000 δειγμάτων ορού αίματος που ελήφθησαν από Ουκρανούς πολίτες στο κέντρο Richard Lugar που υποστηρίζεται από το Πεντάγωνο στην Τιφλίδα της Γεωργίας.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που παρουσίασε άλλες 773 βιολογικές αναλύσεις μεταφέρθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ υπογράφηκε συμφωνία για την μεταφορά «απεριόριστων ποσοτήτων» μολυσματικών υλικών στο Ινστιτούτο Friedrich Loeffler της Γερμανίας.

Aξίζει να σημειωθεί ότι η Κίνα θεωρεί βάσιμες τις καταγγελίες της Ρωσίας και έχει ζητήσει εξηγήσεις.

Πηγή: Tass

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This