Απέδρασε από τη φυλακή ο «Ματάμπα», ηγετικό στέλεχος του ισχυρού καρτέλ στην Κολομβία, Clan del Golfo

Must Read

Ένας από τους ηγέτες του ισχυρότερου κολομβιανού καρτέλ των ναρκωτικών, του Clan del Golfo, γνωστότερος με το ψευδώνυμο Ματάμπα, τον οποίο θέλει να δικάσει η δικαιοσύνη των ΗΠΑ, απέδρασε χθες Παρασκευή από φυλακή στην πρωτεύουσα της Κολομβίας, Μπογοτά, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στις σωφρονιστικές αρχές.

Ο Χουάν Λάρισον Κάστρο Εστουπινιάν, ο λεγόμενος Ματάμπα, που κρατείτο στη διαβόητη φυλακή Λα Πικότα, είχε συλληφθεί τον Μάιο του 2021 κι ανέμενε να εκδοθεί για να δικαστεί στη Φλόριντα, για διακίνηση ναρκωτικών και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Επικεφαλής, στην περιοχή του Ειρηνικού, της Clan del Golfo, της πιο ισχυρής συμμορίας που διακινεί ναρκωτικά στην Κολομβία –αρχηγός της είναι ο Ντάιρο Ουσούγα, ή Οτονιέλ, επίσης φυλακισμένος στην Μπογοτά–, ο Ματάμπα μπόρεσε να αποδράσει πιθανότατα επειδή είχε συνεργούς του σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Σε βάρος του Ματάμπα διενεργείτο έρευνα για συνωμοσία με σκοπό τη διάπραξη ενός φόνου, εκβιάσεων, καθώς και για οπλοκατοχή.

«Μίλησα με τον γενικό εισαγγελέα (σ.σ. χθες) το πρωί για να μου εγγυηθεί ότι θα γίνουν οι απαραίτητες συλλήψεις όλων όσοι ενέχονται στην απόδραση», τόνισε σε δηλώσεις ο πρόεδρος Ιβάν Ντούκε. Ένας από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους έχει ήδη συλληφθεί, σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης Ουίλσον Ρουίς. Στα μέσα Φεβρουαρίου, δύο απόστρατοι συνταγματάρχες και πέντε στρατιωτικοί εν ενεργεία συνελήφθησαν, καθώς τους βαρύνουν υποψίες ότι είχαν σχέσεις με τον Ματάμπα και ότι του παρείχαν «υποστήριξη», σύμφωνα με την εισαγγελία.

Ο Χουάν Λάρισον Κάστρο Εστουπινιάν ήταν άλλοτε μέλος των μαρξιστών ανταρτών που δρούσαν στην Κολομβία προτού ενταχθεί στις τάξεις παραστρατιωτικών ομάδων της άκρας δεξιάς, ορκισμένων εχθρών των ανταρτών. Αργότερα, αφού παζάρεψε με τον Οτονιέλ, ανέλαβε επικεφαλής δύναμης 200 μελών της Clan del Golfo, σύμφωνα με τις αρχές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This