Υπό έλεγχο η διαρροή αμμωνίας στο Σούμι – Ρωσικό σφυροκόπημα σε στρατόπεδο εκπαίδευσης στο Ρίβνε

Ανοίγουν 8 ανθρωπιστικοί διάδρομοι, αλλά όχι στη Μαριούπολη - Καταγγελίες για κλοπή 5 πλοίων μεταφοράς σιτηρών από το λιμάνι του Μπερντιάνσκ!

Must Read

Η διαρροή αμμωνίας σε εργοστάσιο χημικών στο Σούμι της βορειοανατολικής Ουκρανίας, που προκλήθηκε όπως κατήγγειλε το Κίεβο, από ρωσικούς βομβαρδισμούς σήμερα το πρωί, φέρεται να είναι πλέον υπό έλεγχο, με ένα άτομο να τραυματίζεται, σύμφωνα με τον δήμαρχο.

Αυτό μεταδίδει τουλάχιστον το Κέντρο Στρατηγικών Επικοινωνιών και Ασφάλειας Πληροφοριών υπό το Υπουργείο Πολιτισμού και Πολιτικής Πληροφοριών της Ουκρανίας.

Μπαράζ πυραύλων στο Ρίβνε

Σύμφωνα με αναφορές, ο κυβερνήτης της περιφέρειας Ρίβνε, Βιτάλι Κοβάλ, είπε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα ότι οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν τα στρατιωτικά πεδία εκπαίδευσης της πόλης με δύο πυραύλους.

Δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για θύματα ή ζημιές. Η πόλη Ρίβνε βρίσκεται 300 χλμ δυτικά του Κιέβου.

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε επίσης ότι η Ρωσία έπληξε μια στρατιωτική εγκατάσταση στην περιοχή με πυραύλους cruise, αναφέρει το Interfax.

Νωρίτερα, η Ουκρανία είχε απορρίψει το ρωσικό τελεσίγραφο για παράδοση της Μαριούπολης, με την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ιρίνα Βέρεστσουκ να λέει ότι «δεν μπορεί να τεθεί θέμα» παράδοσης.

«Αντί να χάνετε χρόνο σε 8 σελίδες επιστολών, απλώς ανοίξτε έναν [ανθρωπιστικό] διάδρομο», είπε στην εφημερίδα Ukrainska Pravda.

Εν τω μεταξύ, οκτώ ανθρωπιστικοί διάδρομοι έχουν συμφωνηθεί ώστε οι άνθρωποι να εγκαταλείψουν τις πόλεις της Ουκρανίας τη Δευτέρα, αλλά όχι από την πόλη της Μαριούπολης που πλήττεται, δήλωσε η Βέρεστσουκ

Είπε ότι οι προσπάθειες να φτάσουν στη Μαριούπολη ανθρωπιστικές προμήθειες συνέχισαν να αποτυγχάνουν.

Καταγγελίες για κλοπή πέντε μεταφορέων σιτηρών από το λιμάνι του Μπερντιάνσκ!

Ο Ολεξάντρ Σταρούκ, κυβερνήτης της επαρχίας Ζαπορίζια, δήλωσε σήμερα ότι τα πέντε κλεμμένα πλοία από το λιμάνι του Μπερντιάνσκ, μετέφεραν δεκάδες χιλιάδες τόνους σιτηρών.

Ουκρανοί αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι τα πλοία τα έκλεψαν ρωσικά ρυμουλκά.

«Ο πόλεμος μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας, δύο από τους κορυφαίους παραγωγούς καλλιεργητές στον κόσμο, θα μπορούσε να οδηγήσει σε επισιτιστική κρίση σε παγκόσμια κλίμακα», δήλωσε εν τω μεταξύ, ο Γάλλος Υπουργός Γεωργίας Ζουλιέν Ντενορμαντί στις Βρυξέλλες, ενόψει της συνάντησης της ΕΕ για τη γεωργία.

Οι Υπουργοί της ΕΕ θα συζητήσουν την κατάσταση των τροφίμων με τον Ουκρανό ομόλογό τους σε βιντεοκλήση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This