Ρωσικές προειδοποιήσεις για τυχόν εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο: «Οι Ευρωπαίοι θα περάσουν δύσκολα…»

Οι ΥΠΕΞ της ΕΕ συζητούν νέες κυρώσεις, η Μόσχα προειδοποιεί - Τι είπε ο Πεσκόφ για τις διαπραγματεύσεις Μόσχας-Κιέβου

Must Read

Το Κρεμλίνο είπε ότι ένα εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο θα έπληττε σκληρά την Ευρώπη, αλλά δεν θα επηρέαζε τις Ηνωμένες Πολιτείες, απαντώντας στις προτάσεις ορισμένων Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να γίνει το εμπάργκο πετρελαίου ως μέρος περαιτέρω κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Όπως είπε ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ, «οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ένωσης θα συζητήσουν στις Βρυξέλλες για την επιβολή περισσότερων κυρώσεων στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων των κυρώσεων στον τομέα της ενέργειας και του πετρελαίου της χώρας».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου Ντμίτρι Πεσκόφ, «τυχόν εμπάργκο της ΕΕ στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου θα πλήξει τους πάντες και θα επιδεινώσει τα ενεργειακά ισοζύγια στην ευρωπαϊκή ήπειρο».

Και συνέχισε: «Ταυτόχρονα, οι Αμερικανοί θα παραμείνουν στις δικές τους (σ.σ. εισαγωγές), αυτό είναι προφανές και θα αισθάνονται πολύ καλύτερα από τους Ευρωπαίους. Οι Ευρωπαίοι θα περάσουν δύσκολα. Δηλαδή, αυτή είναι μια απόφαση που θα χτυπήσει τους πάντες».

Στη συνέντευξη Τύπου του Κρεμλίνου αναφέρθηκε ακόμα πως η πρόοδος στις ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία «δεν προχωρά τόσο γρήγορα όσο θα έπρεπε» και «πρέπει να γίνουν περισσότερα πριν από οποιαδήποτε συνάντηση μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Ουκρανού ομολόγου του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι».

«Η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ουκρανίας δεν αρκεί για να μιλήσουμε για επαφές μεταξύ των προέδρων των δύο χωρών και δεν ανταποκρίνεται στην κατάσταση που αναπτύσσεται για την ουκρανική πλευρά», είπε ακόμα ο Πεσκόφ.

Επίσης, σύμφωνα με τους Ρώσους, οι ισχυρισμοί ότι η Μόσχα «δεν επιτρέπει στους Ουκρανούς πολίτες να εκκενώσουν μέσω ανθρωπιστικών διαδρόμων είναι ψέματα».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This