O Τραμπ μηνύει τη Χίλαρι Κλίντον για τους ισχυρισμούς της περί ρωσικής «παρέμβασης» στις εκλογές του 2016!

Η αγωγή από μέρους του κατατέθηκε σε βάρος της ίδιας και μερικών ακόμη στελεχών του Δημοκρατικού κόμματος

Must Read

Αποζημίωση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων ζητάει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, από την Χίλαρι Κλίντον, καθώς κατέθεσε αγωγή σε βάρος της ίδιας και συγκεκριμένων στελεχών του Δημοκρατικού κόμματος, κατηγορώντας τους για διασπορά fake news, αναφορικά με συνεργασία του με τη Ρωσία στις -νικηφόρες για εκείνον- προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016.

Σύμφωνα με το Reuters, στην αγωγή που κατέθεσε ο Τραμπ σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Φλόριντας, κάνοντας λόγο για «ψευδές αφήγημα» και ζητώντας… βαρβάτη αποζημίωση από την τότε αντίπαλό του, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «ενεργώντας από κοινού, οι εναγόμενοι συνωμότησαν κακόβουλα για να εξυφάνουν ένα ψευδές αφήγημα, ότι ο Ρεπουμπλικάνος αντίπαλός τους, ο Ντόναλντ Τζ. Τραμπ, συνεργαζόταν με μια εχθρική ξένη δύναμη».

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ μέσω της αγωγής ζητάει, μεταξύ άλλων, ανταποδοτικές και κυρωτικές αποζημιώσεις, υποστηρίζοντας ότι «υποχρεώθηκε να επιβαρυνθεί με έξοδα (όπως δικηγορικές αμοιβές και άλλα), το ποσό των οποίων θα καθοριστεί στη δίκη, όμως είναι γνωστό ότι ξεπερνούν τα 24 εκατομμύρια δολάρια και συνεχίζουν να αυξάνονται».

Έκθεση 966 σελίδων

Αξίζει, πάντως να σημειωθεί ότι, όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ, οι ισχυρισμοί του Τραμπ υπονομεύονται από μια έκθεση 966 σελίδων, την οποία δημοσιοποίησε τον Αύγουστο του 2020 μια επιτροπή της Γερουσίας, ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικάνους.

Η αναφορά αυτή κατέληγε στο συμπέρασμα ότι η Ρωσία χρησιμοποίησε το στέλεχος Πολ Μάναφορτ και τον ιστότοπο WikiLeaks για να βοηθήσει τον Τραμπ να κερδίσει τις εκλογές του 2016. Εκείνη τη χρονιά, ο Μάναφορτ διατέλεσε μέλος το προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ για πέντε μήνες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This