Η Γερμανία απορρίπτει το αίτημα Πούτιν για πληρωμές σε ρούβλια

Ευρώ, ή δολάριο, λέει ο Σολτς

Must Read

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς απέρριψε σήμερα το αίτημα του Βλαντιμίρ Πούτιν να πληρώνουν οι «μη φιλικές χώρες» σε ρούβλια για το ρωσικό φυσικό αέριο.

Σε συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής των προηγμένων οικονομιών της G7 στις Βρυξέλλες, ο Σολτς είπε ότι οι περισσότερες συμφωνίες φυσικού αερίου με τη Ρωσία προέβλεπαν ότι τα χρήματα καταβάλλονται σε δολάρια ή σε ευρώ.

Θυμίζουμε πως χθες ο Ρώσος Πρόεδρος είπε ότι «αποφάσισε να εφαρμόσει μια σειρά μέτρων για τη μετατροπή των πληρωμών […] για τις προμήθειες φυσικού αερίου μας στις λεγόμενες μη φιλικές χώρες σε ρωσικά ρούβλια».

Ο Γερμανός Καγκελάριος από την πλευρά του αποκρίθηκε πως αυτό ήταν απίθανο να συμβεί: «Το εξετάσαμε αυτό για να προσπαθήσουμε να έχουμε μια γενική εικόνα. Αυτό που μάθαμε μέχρι στιγμής είναι ότι υπάρχουν σταθερά συμβόλαια παντού, τα οποία περιλαμβάνουν το νόμισμα στο οποίο γίνονται οι πληρωμές. Και τις περισσότερες φορές λέει ευρώ ή δολάριο… και αυτό είναι που μετράει».

Οι προσπάθειες του Πούτιν να πληρωθεί η Ρωσία σε ρούβλια, θεωρήθηκαν ως μια κίνηση στήριξης της παραπαίουσας ρωσικής οικονομίας, η οποία έχει πληγεί από πολλαπλές κυρώσεις λόγω της στρατιωτικής της επιχείρησης στην Ουκρανία.

Διαβάστε ακόμα: Ασύμμετρες οι συνέπειες της απόφασης Πούτιν να πουλά στην Ευρώπη το φυσικό αέριο με ρούβλια

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This